İsrail’den Tartışmalı Talep: Türkiye NATO’dan Çıkarılsın

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Erdoğan'ın sözlerini tehlikeli bularak, "Türkiye, Natodan çıkarılsın." çağrısında bulundu. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Karabağ'a, Libya'ya girdiysek, aynı şekilde İsrail'e de gireriz" açıklaması dünya kamuoyunda yankı buldu. 

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Erdoğan'ın bu sözlerini tehlikeli olarak nitelendirerek, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması çağrısında bulundu. Erdoğan'ın, "Biz nasıl Karabağ'a, Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız." açıklaması, uluslararası arenada büyük ses getirdi. 

Erdoğan'nın Sözlerini Tehlikeli Buldu

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, bu açıklamalara karşılık skandal bir çıkış yaparak, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması gerektiğini savundu. Katz, Erdoğan'ın söylemlerini tehlikeli bulduğunu ve İsrail'e yönelik tehdit içerdiğini iddia etti. 

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Katz'ın NATO üyesi ülkelerle acil temasa geçilmesi çağrısında bulunduğu belirtildi. Katz, Erdoğan'ın söylemlerinin bölgesel istikrarı tehdit ettiğini öne sürerek, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması için diplomatlara çağrıda bulundu. Katz, Erdoğan'ın sonunun Saddam Hüseyin gibi olacağını iddia etti. 

Katz'ın açıklamaları, Türkiye'de büyük tepkiyle karşılandı. Türkiye'den yapılan açıklamalarda, Katz'ın ifadelerinin kabul edilemez olduğu ve Türkiye'nin NATO üyeliğinin sorgulanamayacağı vurgulandı. 

Yaşanan gerilim,Türkiye-İsrail ilişkilerini daha da zor bir döneme sokarken, uluslararası toplumun nasıl bir tepki vereceği merakla bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER