İnsuyu Mağarası Nerede, Nasıl Gidilir? İnsuyu Mağarası Nasıl Oluştu?

Uzunluğu ve su birikintisiyle dikkat çeken İnsuyu Mağarası yıl içerisinde binlerce ziyaretçinin uğrak noktası oluyor. İlk defa gitmek isteyenler ise İnsuyu Mağarası nerede, nasıl gidilir araştırması yapıyor. İşte detaylar.

Denizden yaklaşık 900 metre yukarıda bulunan İnsuyu Mağarası uzunluğu ile ön plana çıkıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ışıklandırılarak süslenen mağara ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor. Peki İnsuyu Mağarası nerede ve nasıl gidiliyor?

insuyu-magarasi-nerede-nasil-gidilir-insuyu-magarasi-nasil-olustu

İnsuyu Mağarası Burdur- Antalya Karayolu Üzerinde

Burdur-Antalya karayolu üzerinde Çatağıl köyü sınırlarından bulunan İnsuyu Mağarası 597 metrelik uzunluğu ile dikkat çekiyor. Burdur ili sınırlarındaki Çatağıl köyüne gitmek için öncelikle Burdur’a ulaşmak gerekiyor.

Karayolu ile Burdur’a giden insanlar Çatağıl köyüne geçmek için özel araç veya otobüs kullanıyor. Köye ulaştıktan sonra İnsuyu Mağarası tabelalarını takip ederek 900 metrelik yol gidiliyor.

insuyu-magarasi-nerede-nasil-gidilir-insuyu-magarasi-nasil-olustu

İnsuyu Mağarası Nasıl Oluştu?

Mağara oluşumu karstik yapının zaman içerisinde aşınmasıyla gerçekleşiyor. İçerisinde çok sayıda gölcük bulunan İnsuyu Mağarası sarkıt ve dikitleriyle göz dolduruyor.

Bilinen en geniş noktası 80 metreye ulaşıyor. 1965 yılında turizme açılan mağara Türkiye’nin ilk turistik mağarası olma özelliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER