Instagram Yasağını Eleştiren Dilruba Sokak Röportajı Ne Dedi? Neden Tutuklandı (İzmir)

Katıldığı bir sokak röportajında Instagram yasağını eleştiren Dilruba Sokak röportajı ne dedi? Kadın neden tutuklandı? İzmir Ali Aga Ceza Evinde kalan Dilruba Y’nın avukatı hangi açıklamaları yaptı?

Instagram erişiminin kısıtlanması hakkında konuşma yapan Dilruba Sokak röportajı ne dedi? Dilruba Neden tutuklandı? Dilruba’nın avukatı, konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Burada haksız ve hukuksuz bir tutuklamayla karşı karşıyayız. Sonuna kadar itirazlarımızı sunacağız. Ve bu itirazlarımız neticesinde de Dilruba’nın tahliye edileceğine hukuki inancımız sonsuz”

Kelepce

Dilruba Sokak Röportajı Ne Dedi?

Katıldığı röportajda “Kimse kafasına göre Instagram kapatamaz.” söyleminde bulunan Dilruba Y, şu anda ceza evinde kalıyor. “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamaları ile yargılanan Dilruba’nın avukatı Hüseyin Yıldız, haksız bir karar alındığını iddia ediyor: 

“Dilruba 12 Ağustos günü tutuklandı. Sosyal medyada yayınlanan bir sokak röportajından dolayı. Dilruba için iki farklı soruşturma dosyasından iki farklı suç nedeniyle hakkında tutuklama kararı verildi. 

Bunlardan birincisi halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama TCK 216, diğeri TCK 229 bahsi geçen cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla gözaltına alındı ve tutuklandı. Biz de avukatları olarak tutukluluğa itiraz sürecini tamamlıyoruz. 

Bugün Dilruba ile bir görüşme gerçekleştirdik. Dilekçemize son halini verip mahkemeye sunacağız. Videonun tamamını izleyenler biliyordur.

Videonun içeriğinde ne cumhurbaşkanına hakaret suçunun unsurları ne de halkı kine düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçun unsurları gerçekleşmemiştir. 

Yani burada haksız ve hukuksuz bir tutuklamayla karşı karşıyayız. Sonuna kadar itirazlarımızı sunacağız. Ve bu itirazlarımız neticesinde de Dilruba’nın tahliye edileceğine hukuki inancımız sonsuz. Süreç şu anda bu aşamada ve itiraz sürecini tamamladıktan sonra mahkemenin itirazımız neticesinde vereceği kararı bekleyeceğiz.”

 

 

İLGİLİ HABERLER