Instagram Ne Zaman Açılacak? Instagram Yasağı Kalktı mı ve Kalkacak mı? 2024 AK Parti'den Yeni Açıklama Geldi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın'dan son yeni bir açıklama geldi. AK Parti'den Yeni Açıklama da Instagram açılacak mı? Instagram ne zaman açılacak? Instagram yasağı kalktı mı ve kalkacak mı? İşte 2024 son detaylar...

Sosyal medya kullanıcıları Instagram'ın açılacağı tarihle alakalı araştırmalarına devam ediyor. Instagram erişim yasağının kaldırılmasını bekleyen milyon sayıda kişi yapılan son açıklama kararlarını ve son dakika gelişmelerini takip ediyor.

Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) 2 Ağustos tarihinde erişim engelleme kararı almıştı. Instagram'ın kapatılma sebebi ise katalog suçlar olarak açıklanmıştı. Peki şimdi İnstagram ne zaman erişime açılacak? İşte detaylar...

İnstagram

Instagram Ne zaman Açılacak?

Instagram'ın ne zaman açılacağıyla ilgili yapılan son açıklama'da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın'dan geldi. CNN Türk kanalında canlı yayında konuşan Yalçın, "Türkiye'nin de buna karşı yasaları var ve bazı önlemler alır. Instagram ile ilgili olumlu gelişmeler yaşanıyor.

Kuralsız alanlarından vazgeçmeyi istemiyorlar. Görüşmelerin olumlu sonuçlanacağını, kurallara uymayı taahhüt edeceklerini ve böylece kısa sürede Instagram'ın açılacağını düşünüyorum" dedi. Hasan Basri Yalçın açıklamasına şöyle devam etti:

Hasan Basri Yalçın

"ABD'de sosyal medyada suç sayılan bir yayını yapamazsınız. Yasalar nezdinde televizyon kanalları nasıl rtük kurallarına uyuyorsa sosyal medya kanalları da kurallara uymak zorundadır. Bu tür kanallar yeni kanallar olduğundan kanun nezdinde henüz netleşmedi ama zamanla netleşecektir.

Yasaların uygulanmaması gibi bir durum söz konusu dahi olamaz. Biz konuya prensip olarak bakıyoruz. Sınırsız özgürlükleri olmadığını ve Türkiye'yi sansürleyemeyeceklerini öğreneceklerdir."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erişime engellenen sosyal medya platformu Instagram'ın yetkilileriyle yapılan görüşmelerde çok ciddi ilerleme kaydedildiğini belirterek, "Taleplerinizi yerine getirdik dedikleri zaman biz bu erişimi sağlayacağız" dedi.

Peki bu İnstagram erişimi hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

İLGİLİ HABERLER