Instagram Açılıyor mu? Görüşmeler Başladı! Bakan'dan Umut Verici Açıklama

(BTK), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'yla Instagram yetkilileri arasındaki önemli görüşme bugün başladı. Instagram açılacak mı? İşte detaylar...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'yla Instagram yetkilileri arasındaki önemli görüşme bugün başladı. 

Cuma gününden bu yana erişime kapalı olan Instagram'ın tekrar açılması amacıyla yapılan görüşmede, BTK ve Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri Instagram yetkilileriyle bir araya geldi. 

Görüşme öncesinde açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Katalog suçları kapsamında uyguladığımız politikalar nedeniyle Instagram'a erişim engeli getirdik. 

Geçtiğimiz hafta Instagram yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirdik.Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uyulması konusunda hassasiyetlerimizi ilettik. Bugün öğleden sonra tekrar bir görüşme yapılması bekleniyor. 

Taleplerimizin karşılanması konusunda gerekli adımların atılmasını umuyor ve olumlu gelişmeler bekliyoruz." dedi. Instagram, dünya genelinde Facebook ve YouTube'un ardından en fazla kullanılan üçüncü sosyal medya platformu olarak öne çıkıyor. 

Türkiye’de 57,1 milyon kullanıcısı bulunuyor. Türkiye, Instagram'ın en çok kullanılan beşinci ülkesi konumunda yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER