İller Arası Değişim Bekleyen Öğretmenler İçin Duyuru Yayınlandı!

Kadrolu öğretmenlerin 2024 yılı iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri hakkında beklenen duyuru MEB tarafından yayımlandı.

2023-2024 eğitim öğretim yılının bitmesiyle birlikte öğretmenlerin beklediği iller arası geçiş duyuru hakkında şartlar ve bilgiler yayımlandı. İşte detaylar. 

İller Arası Değişim Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az üç yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak
  • Üç yıllık çalışma süresini tamamlayıp öğretmen kadrosuna atanmış ve 31 Aralık 2024 itibarıyla da bir yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak
  • Sözleşmeli ve kadrolu toplam 4 yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak

 

İller Arası Değişim Nasıl Başvuru Yapılır?

 Başvurular mebbis.meb.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adresinde yer alan elektronik başvuru formunu doldurarak yapılabilecek. Bu şekilde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacak. 

Atamalar öğretmenlerin hizmet puanı üstünlüğü göz önünde bulundurularak aynı zamanda tercihleri de dikkate alınarak yapılacaktır. İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenler aynı ya da farklı illerden en çok 40 eğitim kurumu tercihinde bulunabilecek. 

41’ inci seçenek olarak ise öğretmenlere bir il tercih etme hakkı verilecek. Ancak 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41’ inci seçenek işaretlenemeyecek. Yer değişikliği gerçekleştirilen öğretmenler en geç 6 Eylül 2024 tarihi itibarıyla atandıkları eğitim kurumunda göreve başlayacak. 

Başlamayan öğretmenlerin atamaları iptal edilecek. İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenlerden görev yaptığı il/ilçe dışında bulunanlar her türlü iletişim aracıyla kadrosunun bulunduğu eğitim kurumu müdürlüğünü bilgilendirmek suretiyle başvuruların onaylanmasını isteyecek. 

Eğitim kurumu yöneticileri de süresi içinde başvuruları onaylayacaktır. Başvurular sırasıyla eğitim kurumu müdürlüğü, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacak ve bu birimlerden herhangi biri tarafından onay gelmezse başvuru geçersiz sayılacak. 

Yer değişikliği başvurusunda bulunmak isteyen öğretmenler 3 Haziran’ dan 7 Haziran saat 16.00’ a kadar başvuru yapabilecek. 

Ayrıca yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden görev yerlerinden ayrılmadan atamasını iptal ettirenler mazerete bağlı yer değiştirme döneminde eşlerinin bulunduğu il’e yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir.

İLGİLİ HABERLER