İl İçi Tayin Atama Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Atamalar Nasıl Yapılacak?

İl içi tayin sonuçları ne zaman açıklanacak ve öğretmenler atamalarını nasıl yapacaklar hakkında tüm detayları açıklandı.

İl içi yer değiştirme başvuru sürecinin sona ermesinin ardından herkes sonuç tarihini merakla bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin 2024 yılı isteğe bağlı il içi yer değiştirme sonuçlarını www.personel.meb.gov.tr adresinden açıkladı. 

İl İçi Tayin Atama Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Valilikler il içi tayin atamaları 22 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirecek. MEB kılavuzuna göre adayların 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıllık hizmet süresini tamamlamış olmaları gerekecek. MEB öğretmen il içi ve iller arası atama sonuçlarına MEBBİS üzerinden ulaşabileceksiniz. 

MEB öğretmen il içi ve iller arası atama sonuçlarına MEBBİS üzerinden ulaşılabilecek. il-ici-tayin-atama-sonuclari

Atamalar Nasıl Yapılacak? 

İl içi yer değiştirmeler öğretmenlerin tercihine ve hizmet puanına göre yapılacak. İki öğretmenin hizmet puanının aynı olması durumunda öğretmenlik tecrübesi fazla olana öncelik verilecek. Yine de kazanan olmazsa, atanacak öğretmen bilgisayar kurası ile seçilecek.

İLGİLİ HABERLER