Hollandalı Siyasetçiden Skandal Paylaşım: Yarıya İnen Bayrakla Türkiye'ye Hakaret Etti

Türkiye'nin İsmail Haniye için aldığı milli yas kararı sonrası Hollandalı siyasetçi Geert Wilders, sosyal medyada yaptığı paylaşımda Türkiye'yi hedef aldı. İşte detaylar...

Türkiye'nin Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için aldığı milli yas kararı sonrası Hollandalı siyasetçi Geert Wilders, sosyal medyada yaptığı paylaşımda Türkiye'yi hedef aldı. 

Wilders, Türk bayrağının yarıya indirildiği fotoğrafı paylaşarak, "Hamas pisliği için ağlayan hasta insanlar" notunu düştü. 

Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konuta düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmiş, bu olay bölgede tansiyonu yükseltmişti. 

Hamas ve İran, saldırıdan İsrail'i sorumlu tutarken, Tel Aviv yönetimi suikasti resmi olarak üstlenmemiş ama suçlamaları da reddetmemişti. 

Türkiye'den Sert Tepki ve Milli Yas Suikastın ardından Türkiye'den peş peşe sert açıklamalar gelirken, 1 günlük milli yas ilan edildi.

 Verilen arar kapsamında, İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Türkiye Büyükelçiliği de dahil olmak üzere tüm temsilciliklerde bayraklar yarıya indirildi. 

Wilders'tan Aşağılayıcı Paylaşım Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye aleyhinde yaptığı skandal paylaşımlarla tanınan Geert Wilders, bu kez milli yas kararını hedef aldı. 

Türk bayrağının yarıya indirildiği fotoğrafı paylaştı. Paylaşım, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Türkiye'den büyük tepki topladı.

İLGİLİ HABERLER