Hızlı Tren Tasarımına Sahip Yeni Nesil Tır Geliyor

Sürtünmeyi en düşük seviyeye indirgeyen hızlı tren tasarımına sahip tır geliyor. Yeni nesil tır Kenworth SuperTruck 2, ezberleri bozacak.

Kenworth SuperTruck 2, hızlı tren tasarımı ile geliyor. Sürtünmeyi düşürmek için alışılmışın dışında bir tasarıma sahip olan Kenworth SuperTruck 2 modeli, bu alanda devrim yaratacak gibi görünüyor. Kenworth SuperTruck 2, özel gövde yapısı ile benzer sınıftaki rakiplerine göre %48 daha az sürtünmeye maruz kalacak.

Bu sayede çok daha verimli olması beklenen modelin yakıt tüketimi de düşük olacak. 48V hafif hibrit sisteme sahip olan tırda dizel motor yer alıyor. Tır dışında çekici ve kamyon olarak da kullanılabilecek araç, çevre dostu yapısı ile de rakiplerinden ayrılıyor. 

Aeorodinamik özellik kazanması ve sürtünmeyi düşürmesi için adeta bir hızlı tren gibi tasarlanan bu modelde, 440 HP güç üretme kapasitesine sahip PACCAR MX-11 motoru yer alıyor.

Tasarımının dışında ağırlığı ile de rakiplerinden ayrılıyor. Dorseli ağırlığı yaklaşık 11,8 ton olan araç, rakiplerinden yaklaşık olarak 3,2 ton daha hafif. Bu özelliği de yakıt verimliliğini artırıyor.

İLGİLİ HABERLER