Hilvan Seçim Sonuçları 2 Haziran 2024 Son Dakika

Hilvan Seçim sonuçları açıklandı! Yapılan seçimlerin oy oranları belli oldu ve yerel seçimlerin yenilenmesinde 3 ilçe sandık başına gitti.

YSK'nın 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin yenilenmesine karar verdiği üç ilçe ve dört beldede seçmen tekrar sandık başına gitti. 

Yenilenen seçim bölgelerinde sonuçlar netleşmeye başladı. Hilvan'da Demokrat Parti Kazandı 31 Mart'ta DEM Parti'nin 6 bin 960, AK Parti'nin ise 6 bin 439 oranında oy aldığı Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde, AK Parti'nin itirazı üzerine İlçe Seçim Kurulu seçimin yenilenmesine karar verdi.

Hilvan'da resmi olmayan sonuçlara göre DEM Parti 10 bin 731 oranında oy alırken AK Parti ise 7 bin 420 oy aldı.

 Seçim Oyları

Hilvan'da DEM Parti Taraftarları Seçim Sonuçlarını Kutluyor 

Hilvan'da oy pusulalarının bir kısmının kaybolması nedeniyle seçimlerin yenilenmesine karar verildi. 

Bunun üzerine Hilvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, 2009 yılından bu yana Hilvan Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve yeni dönemde de aday olan Aslan Ali Bayık'ın yeğenlerinin de arasında bulunduğu 7 kişi tutuklandı. 

Seçim Sonuç Haritası

Türkeş'in Memleketinde CHP Kazandı Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde 31 Mart'ta CHP adayı Deniz Yağan, MHP'li rakibi Memduh Uzunluoğlu'na 83 oy fark atmıştı.

 Bugün yenilenen seçimlerde CHP adayı Yağan, geçerli olmayan sonuçlara göre farkı 289 oya yükselterek Pınarbaşı'nın yeni belediye başkanı seçildi.

Yağan 6.783 oy, Uzunoğlu da 6.494 oy almıştır. Pınarbaşı, MHP için kurucu genel başkan Alparslan Türkeş'in doğduğu yer olması nedeniyle büyük önem taşıyor.

Seçim Oy

İYİ Parti'nin Bir Oy Farkla Önde Olduğu İlçede AK Parti Kazandı! 

31 Mart'ta İYİ Parti'nin bir oy farkla AK Parti'nin önünde bitirdiği Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde AK Parti önde gidiyor. 

Tunceli'de AK Parti İlçeyi Kazandı Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar Belde Belediye Başkanlığını resmi olmayan sonuçlara göre 644 oyla AK Parti adayı Ali Aydın kazandı. 

Beldede 10 sandık ve bin 700 seçmenin bulunduğu seçimlerde CHP adayı Zeynel Yıldırım 422 oy, DEM Parti adayı Orhan Çelebi ise 220 oy aldı. Beldede bin 381 kişi oy kullanırken, 5 oy ise geçersiz sayıldı. 

Sivas Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya beldesinde ise AK Parti adayı Hüseyin Kırışkuzu, kesin olmayan sonuçlara göre 556 oy alarak belediye başkanı oldu.

 Öte yandan Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde CHP adayı Ertuğrul Çamlıca, seçimi kesin olmayan sonuçlara göre aldığı 2 bin 286 oyla kazandı. 

Yine Aksaray merkeze bağlı Sağlık beldesinde MHP adayı Abdullah Tosun 806 oyla belediye başkanı olarak seçildi.

İLGİLİ HABERLER