Hazine Bakanı Şimşek: Doğru Politikalarla Risk Primi 4 Yılın En Düşüğünde!

CDS düşüşte, borçlanma maliyetleri rahatladı! Hazine Bakanı Şimşek: Doğru politikalarla risk primi 4 yılın en düşüğünde dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin risk primini gösteren CDS'lerin neredeyse son 4 yılın en düşük seviyesine gerilediğini açıklayarak, “Uyguladığımız doğru politikalarla gerileyen risk primi hem kamu hem de özel sektörün dış borçlanma maliyetlerini düşürürken, dış finansmana erişimi de kolaylaştırıyor” dedi.

Mehmet Şimşek Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından Türkiye'nin risk primine ilişkin bir paylaşımda bulundu. Türkiye'nin risk primindeki düşüşe işaret eden Şimşek, “Risk primimizi yansıtan CDS'ler son 4 yılın en düşük seviyesinde” dedi.

Türkiye Risk Primimiz

Son bir yıl içinde risk primindeki iyileşmenin gelişmekte olan ülkelerin ortalamasında 50 baz puan olurken Türkiye'de 400 baz puanın üzerinde olduğuna dikkat çeken Şimşek, “Uyguladığımız doğru politikalar ile azalan risk primi hem kamu hem de özel sektörün dış borçlanma maliyetlerini azaltırken, dış finansmana erişimi de kolaylaştırıyor” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER