Hamsiye Hasret Kalabilirsiniz: Hamsi Avcılığı için Kota Uygulaması Geliyor!

Yeni av mevsiminde yeni kurallar piyasaya hakim olacak. Deniz ürünlerinde cezalı kota uygulamasına dikkat!

Yeni dönemle birlikte eski zamanlı 2 tebliğ tarihe karışıyor. Bu uyarı ve kuralların birçok nedeni bulunmakta. Uzamanlar deniz popülasyonunun korunması gerektiğine dikkat çekiyor.

Uyarıların dikkate alınmaması halinde ise doğada ciddi hasarların oluşabileceği bildiriliyor. Bu konuda birçok açıklamada bulunan yetkililer ise yeni düzenlemelerin de kapıda olduğunu bildiriyor. 

Bu düzenlemeler ilk olarak piyasa elemanları ile uyumlu şekilde yürütüleceğini dile getiriyorlar. Bununla birlikte yetkililer kota uygulamasının dünya çapında da birçok ülkede uygulandığını hatırlatıyor. 

hamsiye-hasret-kalabilirsiniz-hamsi-avciligi-icin-kota-uygulamasi-geliyor

Piyasada Birlik Sağlanacak! 

Türkiye konumu gereği birden fazla denize sahile bulunuyor. Bu şartlar altında Türkiye hem sıcak hem de soğuk denizlere sınırdaş bulunuyor. 

Farklı iklime sahip denizlerle çevrili olmanın birçok faydası bulunuyor. Bu kapsamda birçok farklı balık türü ülkede tüketime sunulabiliyor. 

Ancak bu farklı denizel iklimler balık mevsimlerinin farklı zamanlarda açılmasına neden oluyor. Yetkililer bu farklılığın da giderileceğini ve tek bir mevsim açılış tarihi belirleneceğini bildiriyor. 

Ayrıca Akdeniz gibi sıcak iklim denizi olan bölgelerde gemilerde buz bulundurulmasının da zorunlu hale getirileceği bildiriliyor.

İLGİLİ HABERLER