Eskişehir’de 5 Kişiyi Yaralayan Saldırgan O Anları Kamerasıyla Yayınladı

Tepebaşı ilçesinde yüzüne maske takarak sokakta insanlara saldıran Arda K. önüne geleni bıçakladı. Eskişehir’de 5 kişiyi yaralayan saldırgan o anları kamerasıyla yayınladı İşte ayrıntılar;

Saldırgan hakkında ulaşılan detaylarda Arda K.’nın bilgisayar oyunu bağımlısı olduğu ortaya çıktı.

Pazartesi akşamı gerçekleşen olayda saldırgan Call Of Duty adlı bilgisayar oyunundaki karakterler gibi giyindi.

Yüzünde maske ve başında kask bulunan Arda K. Tepebaşı Camii yakınlarında bulunan çay bahçesinde oturanlara saldırdı. 

Arda K. saldırı anını kask kamerası ile canlı olarak yayınladı. 

Teröristleri İdol Edinmiş

Saldırganın 1995’de Oklahama City'de 168 kişinin ölümüne sebep olan Timothy McVeigh ve 2019 yılında Yeni Zelanda'da 51 kişinin ölümüyle sonuçlanan cami saldırısının sorumlusu terörist Brenton Tarrant'ı örnek aldığı ortaya çıktı.

Güvenlik güçleri tarafından yakalanarak etkisiz hale getirilen Arda K. gözaltına alındı. Saldırıda yaralanan 2'si ağır, 5 yaralının Eskişehir Şehir Hastanesin’de tedavisi sürüyor. 

Başlatılan soruşturmayla; anne ve babanın bir fabrikada işçi olduğu bilgisine ulaşıldı. Saldırıyı Adım Adım Planlamış Bilgisayar oyunu bağımlısı olan Arda K.’nın saldırıdan önce yayınladığı bir blog yazısında saldırıyı anlatmış. 

Kendisine “Temizleyici” veya “Aziz” olarak adlandıran saldırganın farklı grup ve ideolojilere yönelik yazıları da dikkat çekti. Ancak herhangi bir örgütle bağlantısı olmadığı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER