Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Katar Zirvesinde İsrail'e Sert Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'yi ağırladı. İsrail'e çok sert mesajlar verdi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. 

Erdoğan ve Al Sani'nin yaklaşık 2,5 saat süren görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkiler ile İsrail'in Filistin topraklarına yönelik saldırıları ve bölgesel gelişmeler ele alındı. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, İsrail'in son dönemde Filistin toprakları ve Lübnan'da artan saldırgan tavrının bölgedeki gerilimi tırmandırdığına dikkat çektiği belirtildi. 

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye yönelik suikast girişiminin, İsrail’in ateşkes niyetinde olmadığını gösterdiği vurgulandı. Türkiye’nin kalıcı barış ve huzur için Katar'la birlikte sonuç alıcı adımlar atma arzusunda olduğunu ifade etti. 

Görüşmede, Türkiye ile Katar arasındaki ekonomik, siyasi, askeri, ticari ve kültürel alanlardaki işbirliğinin güçlendirilmesi kararlılığı da teyit edildi. Erdoğan, iki ülke arasındaki dayanışmanın, atılacak adımlarla daha da pekiştirileceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER