Elektrikli Araçların Artışı O Maddenin Madenciliğini Ciddi Oranda Uçuracak!

Elektrikli araçların artışı o maddenin madenciliğini ciddi oranda uçuracak açıklamasının ardından gözler haberlere çevriliyor.

Elektrik üretimi, dağıtımı ve depolanmasında gerekli olan bakır, elektrikli araç gündeminde de yerini alıyor. Elektrik üretimi, dağıtımı ve depolanmasında önemli paya sahip olan bakırın, birkaç yıl içerisinde arzının artacağı söyleniyor. 

Elektrikli araç teknolojisinin artışıyla bu metale yönelik oluşan talep fazlalığının yakında sorun çıkaracağı da dile getiriliyor.

Uluslararası Enerji Forumu tarafından yakın zamanda yayınlanan makalenin raporunda 2018 ile 2050 yılları karşılaştırılıyor. Bu analiz ise bakıra olan taleple eşleştiriliyor. Bu verilere göre 30 yıl içinde olağan eğilimleri karşılamak adına bugüne kadar çıkarılmış olan bakırın yüzde 115’inden daha fazla bakır çıkarılması gerekiyor.

Küresel araç filosunu elektrikli hale getirmek için de yüzde 55’den daha fazla bakır madeninin üretime geçmesi gerekildiğinin altı da çiziliyor. 

Rapor sonucunda bakır arama ve maden geliştirme çabalarının teşvik edilmesinin yanında okyanus ağının da değerlendirilmesi öneriliyor. 

İLGİLİ HABERLER