Ehliyet Sahiplerini Bekleyen Tehlike: 2024 Aralık Son Tarih

2025 yılı itibariyle hala eski ehliyetlerini kullananlar için cezalar artacak! Ehliyet sahiplerini bekleyen tehlike: 2024 Aralık Son Tarih.

Eski ehliyetlerini hala değiştirmeyenler dikkat! Ehliyet sahiplerini bekleyen tehlike: 2024 Aralık son tarih elinizi çabuk tutun. Trafikte sorun yaşamamak için vatandaşların mevcut ehliyetlerini biran önce değiştirmeleri gerekli! Yeni nesil çipli ehliyetlere geçmek büyük önem arz ediyor. 

Eski sürücü belgelerini kullananlar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri’nin internet sitesinden randevu alarak kolaylıkla belgelerini yenileyebilir.

Gerekli evrakları temin ederek randevuya gidildiğinde birkaç dakika içinde yeni kimliğinize kavuşacaksınız. 31 Aralık 2022 olarak belirlenen ancak pandemi nedeniyle ertelenen eski model ehliyetlerin kullanım süresi resmi kararla 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılmıştı. 

Ancak İçişleri Bakanlığı’nın son duyurusuna göre eski ehliyetle araç kullananlara 1 Ocak 2025’ten itibaren 12 bin 978 TL cezai işlem uygulanacağı vurgulandı. 

Yüksek Cezalara Dikkat! 

Hızla yenileyebileceğiniz eski ehliyet değiştirme işlemlerinizi mutlaka vakit geçmeden halledin. 

Yapmanız gereken tek şey randevu almak ve cüzi bir miktar para ödemektir. 12 bin 978 TL cezai işlemden kaçmak için yapmanız gereken şey çok basit. 

Ehliyet Yenileme Sürecinde Hangi Belgeler Gerekiyor? 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden randevu aldıktan sonra sürücüler bu belgeleri hazırlamaları gerekir: 

Nüfus Cüzdanı veya Geçerli Pasaport Son Tarihli Biyometrik Resim Geçerliliği Olan Sağlık Raporu Kan Grubunu Gösteren Belge Halihazırda Bulunan Sağlık Belgesi Adli Sicil Belgesi Yenilemek İçin Ödenecek Ücret Bu belgeler ve randevunuz olduğunda kolaylıkla yeni sürücü belgesi işleminiz sorunsuz tamamlanacaktır.

İLGİLİ HABERLER