Dünya Tedirgin! ABD'nin Nükleer Uçak Gemisi, İran Kıyılarına 10 Kilometre Mesafede

ABD'nin Nükleer uçak gemisi, İran'ın kıyılarına 10 km mesafeye kadar geldi. Savaş çanları mı çalıyor? Detaylar haberimizde...

ABD'ye ait nükleer enerjili uçak gemisi USS Theodore Roosevelt, İran'ın kıyılarından sadece 10 km uzaklıktaki Hürmüz Boğazı'na kadar geldi.

ABD, İran'ın misilleme saldırı planlarına karşı İsrail'in savunmasını güçlendirmek amacıyla harekete geçti. 

Amerika Birleşik Devletleri, Savunma Bakanlığı, gerilimin tırmanmasının ardından İsrail'e ek savaş uçakları ve donanma savaş gemileri gönderdi. 

Arada Sadece 10 Kilometre Var İsrail Ordu Radyosu, USS Theodore Roosevelt'in Hürmüz Boğazı'na ulaştığını ve İran kıyılarından sadece 10 kilometre uzakta olduğunu bildirdi. 

Bu gelişme, dünya genelinde büyük bir tedirginlik yarattı. Dünya Diken Üstünde İran medyasında sık sık yayın akışı kesilerek askeri marşlar yayınlanmaya başladı. 

İran Devlet Televizyonu, "Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak" açıklaması yaparak, İsrail'le savaş imasında bulundu. 

İran'ın Misilleme Planları İsmail Haniye suikastı sonrası İran lideri Ayetullah Hamaney, İsrail'e misilleme sözü verdi ve sosyal medya profilinde "Siyonist rejim bitti" ifadesini sabitledi. 

Batı istihbarat kaynaklarına göre, İran'ın 12-13 Ağustos tarihlerinde Lübnan'daki Hizbullah ile koordineli bir saldırı planladığı belirtiliyor. 

Bu tarihler, Yahudiler için yas ve oruç günlerine denk gelmesi nedeniyle dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER