DHBT Sınav Başvuruları Başlıyor Mu? 2024 DHBT Ne Zaman Yapılacak?

Diyanet işe alımlarında gerekli olan birçok öğretmen adayının beklediği DHBT sınav başvuruları başlıyor mu? 2024 DHBT ne zaman yapılacak?

2024 KPSS başvuruları sonrasında DHBT sınav başvuruları başlıyor mu sorusu akıllara geldi. 2024 DHBT ne zaman yapılacak? İşte detaylar. KPSS genel yetenek genel kültür başvuruları 3-15 Mayıs tarihleri arasında alındı.

 2024 DHBT Ne Zaman Yapılacak? 

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi başvuruları ise henüz başlamadı. Ancak DHBT başvuruları merakla bekleniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda din hizmetlerinde görev almak isteyenler DHBT sınavına mutlaka katılmalıdır. 

Bu yıl DHBT sınavının Eylül ayında yapılması planlanıyor. Merakla beklenen KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı başvuruları 9-15 Mayıs tarihleri arasında alınmaya başlayacak. 

DHBT Sınav Başvuruları Başlıyor Mu? 

Adaylar başvurularını ÖSYM’nin resmi sitesinden veya mobil uygulamasından kolaylıkla yapabilecek. ÖSYM’den gelen açıklamaya göre genel yetenek genel kültür ve eğitim bilimleri sınavı 14 Temmuz’da, alan bilgisi oturumları 20-21 Temmuz’da yapılacak. 

Öğretmenler alanlarına bağlı olan alan bilgisi sınavına ise 4 Ağustos’ta girecek. Sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev almak isteyenler din hizmetleri alan bilgisi testi 22 Eylül’de yapılacak.

İLGİLİ HABERLER