Devlet Memuru Olma Yaşı Şartı Kaldırıldı mı? 2024 Devlet Memuru Olma Yaşı Kaç, Kimler Olabilir?

Kamu personeli görevinde yer almak isteyenler için devlet memuru olma yaşı şartı kaldırıldı mı? 2024 devlet memuru olma yaşı kaç, kimler olabilir? İşte detaylar…

Özel sektörde yer almayıp devlet kadrosunda bulunmak isteyenler için devlet memuru olma yaşı şartı kaldırıldı ? 35 yaş sınırı kalktı mı, devlet memuru olma yaşı kaç? Merak edilen soruları derledik. 

Devlet Memuru Olma Yaşı Kaç? 657 Memur Olma Şartları Yaş Sınırı Nasıl? 

Geçtiğimiz senelerde yapılan düzenleme ile devlet memuru olma yaşı değiştirildi. Ancak bu konu seçilen mesleğe göre değişiklik gösteriyor. Eskiden kamuda devlet memuru olma yaşı 35 yaş olarak sabitlenmişti. 

Düzenlemeler ile birlikte kamuda 35 yaş sınırı kalkacak mı merak konusu oldu. KPSS B grubu sınavları için 35 yaş sınırı kaldırıldı, KPSS A grubu mesleklerinde ise yaş sınırı devam ediyor. 

KPSS girmek için yaş sınırı bulunmuyor her yaştan birey sınavlara girebiliyor. Eğer seçilen meslek KPSS B grubunda yer alıyorsa devlet memuru olma yaş sınırı söz konusu neredeyse olmuyor. 

Durum KPSS A mesleklerine geldiğinde ise değişiyor. Seçilen meslek KPSS A grubuna ait ise 35 yaşını geçmiş bireyler sınava girse dahi memur olamıyor

Peki KPSS A grubunda hangi meslekler yer alıyor? İİBF bölüm mezunları bu alana dahil oluyor ve 35 yaş altında ancak atama alabiliyor. 

Yaş Sınırı Olmayan Memurluklar Var mı? 

devlet-memuru-olma-yasi-sarti-kaldirildi-mi

Az sayıda da olsa yaş sınırı olmayan memurluklar söz konusu olabiliyor. Örneğin, 35 yaş sınırı olmayan memurluklar arasında öğretmenlik göze çarpıyor. 

Diğer taraftan Sağlık Bakanlığı, PTT, askeriye ve polis alanlarında çalışmak için devlet memuru olma yaş sınırı kesin olarak bulunuyor. 

40 Yaşından Sonra Devlet Memuru Olunur mu? 

Seçilen mesleğe göre değişiklik gösterir. Sağlık alanı, İİBF mezunları, PTT memurluğu ya da askeriye-polislik gibi alanlar için 40 yaşından sonra memur olmak mümkün değildir. 

Son düzenlemeler ile sadece öğretmenlikte yaş sınırı 35 olmaktan çıkarıldı. Yine de öğretmen olarak atanmak için 40 yaşı doldurmamış olmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER