Cumhurbaşkanı Erdoğan: GSYİH 1 Trilyon 411 Milyar Dolara Ulaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de halka seslendi. GSYİH'ın 1 Trilyon 411 Milyar Dolara ulaştığını bildirdi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Rize İl Teşkilatı'nın bir otelde düzenlenen toplantısında konuştu. Erdoğan, annesi Tenzile Erdoğan'ın Rize'de yaşadığı dönemdeki zorlukları anımsatarak, Türkiye'nin yıllar içindeki dönüşümüne dikkat çekti. 

Erdoğan, "Şu anda gayri safi milli hasılası 1 trilyon 411 milyar dolara çıkmış bir Türkiye var. Biz göreve geldiğimizde böyle bir para yoktu. İhracatımız 36 milyar dolardı ama şimdi 250 milyar doları yakaladık. Daha iyi olacak." dedi. 

Savunma Sanayisindeki Zorluklardan Bahsetti 

Erdoğan, savunma sanayisinde Türkiye'nin geldiği noktayı vurgulayarak, bu gelişmelerin aldatıcı olmaması gerektiğini belirtti. 

"Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları da atalım." ifadelerini kullanan Erdoğan, İsrail'e karşı alınan tavır ve ticaretin kesilmesinden de bahsetti. 

İç Politikadaki Sıkıntılara Değindi 

Erdoğan, iç politikada yaşanan sıkıntılara değinerek, "Bütün bu adımları biz atarken, kendi içimizden ne yazık ki vuruluyoruz." dedi. Yeniden Refah Partisi'nin bir üyesinin Mahmud Abbas'ın davet edilmemesi konusundaki eleştirilerine yanıt verdi. "Mahmud Abbas'ı davet ettik ama maalesef olumlu cevap veremedi." şeklinde konuştu. 

Rize'ye Seslendi 

Erdoğan, AK Parti Rize İl Teşkilatı'na seslenerek, Rize'nin örnek olması gerektiğini belirtti. "Rize'den de farklı bir ses çıkması lazım. Gerek ana kademe, gerek kadın kolları, gerek gençlik kolları bu sesi çıkarması lazım." dedi. 

Doğal gaz şikayetlerinin takip edildiğini ve en kısa sürede çözüme kavuşturulacağını ifade etti. Belediyelerin de görevlerini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. 

Sendikalı kamu görevlilerine toplu sözleşmeyle belirlenen tutarda, 641.81 lira ikramiye ödeniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memurların kazanımlarının her zaman yanında olduklarını belirtti.

İLGİLİ HABERLER