Çinli BYD Üretti: İki Katlı Elektrikli Otobüsler Geliyor

Çinli BYD üretti, toplu taşımada çok yakında bütün taşlar yerinden oynayacak. İki katlı elektrikli otobüsler geliyor.

Çinli BYD üretti, toplu taşımayı kullananlar heyecanlandı! İki katlı elektrikli otobüsler geliyor, toplu taşımada bütün taşlar yerinden oynayacak. 

BYD tarafından üretilen ve iki katlı olan elektrikli otobüs, şehir içindeki toplu taşıma kurallarını değiştirecek. BYD’nin bu hamlesi, Londra ile adeta özdeşleşen iki katlı otobüslerin yakında elektrikli olabileceğini gündeme getirdi.

Çinli BYD Üretti: İki Katlı Elektrikli Otobüsler Geliyor 

BYD’nin üretmiş olduğu BD11 modelinin de temelde Londra gibi büyük kentleri hedeflediği iddia ediliyor. Her ne kadar Avrupa Çinli otomobil üreticilerine karşı mesafeli yaklaşsa da Çinli şirketler durmuyor. 

Son olarak BYD’nin geliştirmiş olduğu iki katlı elektrikli otobüsler tanıtıldı. 

BD11 Tek Şarjla 640 Km Gidecek Londra Otobüs Müzesi’nde tanıtımı yapılan BD11 modeli, kullanılabilir 457 kWsa ve toplam 532 kWsa kapasitesine sahip bir bataryadan güç alıyor. 

Hızlı Şarj Özelliği ile Dikkat Çekti

BYD’nin Blade Battery teknolojisine sahip olan bu batarya ile BD11 modeli tek şarjla 640 km gidebiliyor. İki katlı otobüste bulunan batarya, sadece iki saatte tam olarak doluyor. 

Ayrıca şarj konusunda 500 kW’lık pantograf sistemi de bir opsiyon olarak sunulacağı tahmin ediliyor. Londra’da şehir içi ulaşımda çalışan otobüslerin çoğunun günde 160-320 km gittiği biliniyor. Dolayısıyla BD11 modelinin Londra için yeterli olduğu kabul ediliyor. 

BD11 modelinde kullanılan batarya, CTB teknolojisi ile direkt olarak şasi üzerine yerleştirilmiş durumda. Bu sayede yolculara daha fazla yer sağlanıyor.

Ayrıca CTB teknolojisi sayesinde aracın ağırlığında %8’e kadar bir tasarruf da söz konusu. BD11 Tek Seferde 90 Kişiyi Taşıyabilecek BD11 modelinin uzunluğu 10,9 metre iken, aks mesafesi ise 5,44 metre kadar. 

Tercih edilen konfigürasyona göre otobüsün toplam kapasitesi 90 kişiye kadar ulaşabiliyor. Böylece şehir içindeki ihtiyaçlara çok rahat yanıt veriyor. Otobüsün tekerlerinde iki adet 150 kW’lık hub motor yer alıyor.

Bu motorlardan güç alan otobüsün bir diğer dikkat çekici özelliği ise 8 metrelik dönüş çapı. 

Dönüş çapı mesafesi de BD11 modelinin şehir içinde ideal bir seçenek olmasını sağlıyor. 

İki Katlı Elektrikli Otobüsün Tek Sorunu Fiyatı Olacak!

BYD tarafından geliştirilen ve birçok özelliği ile şehir içindeki toplu ulaşımı baştan aşağı değiştireceği tahmin edilen BD11, 400 bin poundluk bir fiyata sahip olacak. 

Her ne kadar bu rakam BYD tarafından resmi olarak açıklanmamış olsa da yerel medyadaki haberler 400 bin pound rakamını doğruluyor. 

BD11 modeli ile ilgili bir diğer dikkat çekici nokta ise parçalarının %34’ünün Avrupa üretiliyor olması. Bu durum, Avrupa ülkelerine satılmasını kolaylaştırıcı bir etki yapacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER