Cemal Enginyurt’un Mehmet Şimşek İstifa Etti İddiasına Jet Yanıt

Demokrat Parti’den milletvekili olan Cemal Enginyurt’un Mehmet Şimşek istifa etti iddiasına Hazine ve Maliye Bakanı’ndan jet yanıt geldi. İşte o iddianın detayları!

X hesabından yaptığı açıklama ile Cemal Enginyurt, Mehmet Şimşek’in istifa ettiğini duyurdu. İddianın yayılmasının ardından Şimşek’ten jet hızında yalanlama geldi. 

Çok Hızlı Gelen İstifa Etmedim Cevabı

Söz konusu durumu haber alan Mehmet Şimşek ‘Anlaşılan yapılan resmi açıklamalar yetmemiş, bir de buradan yazayım. İstifa etmedim. Dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir’ açıklamasında bulundu. 

Açıklamasına devam eden Şimşek ‘Uydurma hikayelerle ekonomimizin ve piyasamızın etkilenmesine asla izin vermeyiz. Yalanlamamıza rağmen hala bu söylentilere devam edenler iyi niyetli değiller’ sözleriyle kesin bir çizgi çekti. 

Enginyurt’un Geçmişte Borsada İşlem Cezası Aldığı Ortaya Çıktı

Hazine ve Maliye Bakanı’nın istifa ettiğini borsa işlemleri üzerinden duyuran Enginyurt’un paylaşımı şu şekilde: Bugün Borsa İstanbul sebepsiz düşmedi. Belli ki beşli çete kavgası var. Mehmet Şimşek istifa etti. Pazartesi ülke yangın yeri olacak.

Yaptığı son paylaşım ile gündeme gelen milletvekilinin daha önce vatandaşları borsa üzerinden manipülasyon haberleri ile korkuttuğu ortaya çıktı. Bu paylaşımları sebebiyle Cemal Enginyurt ve yakın çevresinin borsada işlem cezası aldıkları konusunun altı çizildi.

İLGİLİ HABERLER