Çankırı’da Yangın Çığ Gibi Büyüyor! 4 Köy Daha Boşaltıldı

Bolu, Çanakkale, Düzce, Ankara derken;  Çankırı’da da yangın çığ gibi büyüyor! Yangına teslim olan 4 köy daha boşaltıldı. İşte, detaylar.

Çankırı Ilgaz’da kontrol altına alınamayan yangın çığ gibi büyümeye devam ediyor. Kara ve havadan yapılan söndürme çalışmaları henüz yangını kontrol altına almak için yeterli olmadı. İşte, Türkiye’nin nefesini tutarak takip ettiği yangın haberleri. 

Çankırı Ilgaz’da Çıkan Yangın Büyüyerek Yayılıyor!

İç Anadolu Bölgesinin zengin ormanları ile bezeli şehirlerinden biri olan Çankırı Ilgaz’da çıkan yangın büyüyerek devam ediyor. AFAD, itfaiye, jandarma ve orman ekipleri işbirliği ile söndürülmeye çalışılan yangın hızla büyüyor. 

Orman Genel Müdürlüğü’nden Açıklama Geldi

Orman Genel Müdürlüğü Çankırı yangını hakkında X sosyal medya paylaşım platformunda açıklama yaptı: 

"Çankırı Ilgaz'da meydana gelen orman yangınını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale ediyoruz. Yangını bir an evvel kontrol altına almak için mücadelemiz devam ediyor." 

4 Köy Daha Boşaltıldı

Çankırı Ilgaz yangını kontrol altına alınamazken, Aşağıdere, Yukarımeydan, Yukarıdere ve Aşağımeydan köyleri tahliye edildi. Halk bu tahliyelerden oldukça tedirginken; Ankara'dan Çankırı'ya aile ziyaretine gelen kişiler ise yaşadıkları olayın şokunu atlatmaya çalışıyor. 

 

İLGİLİ HABERLER