Bosna Hersek Gezilecek Yerler Neresi? Bosna Hersek’in Neyi Meşhur?

Yurt dışı seyahatinde Bosna Hersek’e yer vermek isteyenler için Cumhurbaşkanı’ndan müjdeli haber geldi! Kimlik ile ziyaret dönemi geliyor, peki Bosna Hersek gezilecek yerler neresi? İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Konseyi başkanı olan Denis Becirovic ile bir araya geldi. Dolmabahçe Sarayı’nda ağırladığı isim ile turizm kapsamında görüşmeler yapıldı. Buna göre Bosna Hersek’e kimlik ile ziyaret konusunda sona yaklaşılıyor! 

İkili ilişkileri geliştirmek amacıyla Türkiye’den insanlar Bosna Hersek’e sadece kimliği ile gidebilecek. Ülkeler arasında turizmi canlandırmak amacıyla gerçekleşen kimlik ile seyahat edilen ülkeler arasında Bosna Hersek’in dahil olması bekleniyor. 

Yakın tarihte anlaşmanın yapılması hedefleniyor. Bu gelişmeler Bosna Hersek gezilecek yerler neresi, Bosna Hersek’in neyi meşhur sorularını bir araya getiriyor. Sizin için Bosna Hersek gezi rotası oluşturduk. 

Güncel Liste: Bosna Hersek Gezilecek Yerler Neresi? Bosna Hersek’te Nereye Gidilmeli? 

Tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen Bosna Hersek’te pek de yabancılık çekmeyeceksiniz. Osmanlı döneminden kalma alışkanlıklar ve tarihi yerleri görmek için listemize göz atın. İşte, Bosna Hersek’te görülmesi gereken yerler… 

Başçarşı 

bosna-hersek-gezilecek-yerler-neresi

Hem gezmek hem de tatilinizden bir hatıra almak istiyorsanız Başçarşı tam size göre! Bu alanda Osmanlı döneminden kalan yapıları, bedestenleri görebilir aynı zamanda alışveriş yapabilirsiniz. 

1800lü yıllarda çok büyük bir yangından etkilense de restoratif çalışmaları sonrası alan kendine gelmiştir.

Başçarşı Yol Tarifi için Tıklayın. Başçarşı Konumu 

Sebil Saraybosna 

bosna-hersek-gezilecek-yerler-neresi

Saraybosna, Bosna Hersek’in başkenti olarak bulunuyor. Burada yer alan sebil ise tarihi bir öneme sahip oluyor. 16.yüzyılda yapılan sebilin restorasyonunda Bursa Belediyesi rol aldı. Bu sebil Osmanlı döneminde yapıldığından önem arz ediyor. 

Sebil Saraybosna Yol Tarifi için Tıklayın. Sebil Saraybosna Konumu 

Blagay Tekkesi 

bosna-hersek-gezilecek-yerler-neresi

Buna Nehri’ne bitişik şekilde yapılan bu yapı doğal güzellik ile bir araya gelmenin en iyi örneğini sunuyor. 1446 yılında yapıldığı tahmin edilen Blagay Tekkesi, manzarasıyla dikkat çekiyor. Kayaların dibinde oluşturulan yapının güzel bir hatıra görseli sunduğu görülüyor. 

Blagay Tekkesi Yol Tarifi için Tıklayın. Blagay Tekkesi Konumu 

Mostar Köprüsü 

bosna-hersek-gezilecek-yerler-neresi

Şehrin iki yerini ayıran Mostar Köprüsü, ihtişamlı görüntüsü ve tarihiyle dikkat çeken bir yapıdır. Neretva Nehri üzerinde oluşturulan bu köprü her göreni kendine hayran bırakıyor. 1566 yılında yapılan köprü günümüze kadar gelmiş ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştır. 

Mostar Köprüsü Yol Tarifi için Tıklayın. Mostar Köprüsü Konumu 

Bosna Hersek’in Neyi Meşhur? Bosna Hersek’te Ne Yenir? 

Yolunuz bu ülkeye düştüyse eğer mutlaka meşhur Bosna Hersek’in yemekleri ve lezzetlerini tatmalısınız. Peki Bosna Hersek’in neyi meşhur? İşte, o meşhur tarifler: 

  • Bosanki 
  • Lonac 
  • Begova Çorbası 
  • Gurabija 
  • Bosna Baklavası 
  • Boşnak Böreği 
  • Klepe 
  • Cevapi 
  • Cevizli Elma Dolması 
  • Soğan Dolması 
  • Ustipci 
  • Grah 
  • Smokvara 

Konaklama Nasıl Yapılır? Bosna Hersek’te Nerede Kalınır? 

Ülkede kalacağınız şehre göre durum değişiklik gösterir. Dilerseniz beş yıldızlı her şeyiyle hizmet sunan bir otelde kalıp rahat bir tatil yaşayabilirsiniz. Saraybosna şehrinde özellikle bu tarz yerler bulabilirsiniz. 

Daha uygun fiyatlı konaklama yaşamak isterseniz hotellere göz atabilir, apart bularak bütçeyi düşürebilirsiniz. Doğal güzellikleri ile meşhur olan konumlarda ise çadır ile kalmaya müsaade ediliyorsa deneyim yaşayabilirsiniz. 

Bosna Hersek Vize İstiyor mu? Bosna Hersek’e Nasıl Gidilir? 

Bosna Hersek’e gidebilmek için vize almak gerekiyor. Son günlerde yapılan çalışmalar ile kimlikle gidilen ülkeler arasına Hersek’in eklenmesi bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı son görüşmeler sonrası ilerleyen günlerde Bosna Hersek’e kimlik ile gidilebilir olacak. O zamana dek vize alınması gerekiyor. 

Diğer taraftan Bosna Hersek’e gitmek için yurt dışı uçuşu olan herhangi bir uçak firmasından bilet alabilirsiniz. Dönem dönem kampanyalı uçak biletleri ile bunu daha uygun hale getirebilirsiniz. 

bosna-hersek-gezilecek-yerler-neresi

Bosna Hersek’e Ne Zaman Gidilmeli? 

Türkiye’nin mevsim koşullarına göre değişik bir yapıya sahip olan Bosna Hersek’e doğru bir takvim döneminde gitmelisiniz. Ülkede Temmuz ve Ağustos aylarında ortalama 39 derecelik hava görülebiliyor. 

Diğer taraftan kış zamanında ise -30 dereceye kadar hissediliyor. En uygun Bosna Hersek tatil dönemi olarak bahar ve sonbahar ayları görülüyor. Bunaltıcı ya da çok soğuk havalarda gezi rotanız etkilenmez keyifli bir tatil yapabilirsiniz. 

BOSNA HERSEK HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN.

İLGİLİ HABERLER