Beklenen Gün Geldi! Öğretmen Ataması Başvuruları Başlıyor!

MEB 20 bin öğretmen atamasının müjdesini verdi. Beklenen gün geldi. Öğretmen atamaları başvuruları başlıyor! Sözlü sınavlar ne zaman?

Beklenen gün geldi! Günlerdir öğretmenlerin beklediği atama haberleri üzerine öğretmen ataması başvuruları başlıyor. İşte detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan 20 bin öğretmen ataması haberi yayınlandı.
Bakanlığın internet sitesindeki habere göre 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular 20 Mayıs-31 Mayıs tarihleri arasında elektronik ortamda alınacak.

Beklenen Gün Geldi! Öğretmen Ataması Başvuruları Başlıyor! 

Sözleşmeli öğretmen ataması için 2023 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nda KPSSP10, KPSSP121 VE KPSSP120’den 50 ve üzerinde puan şartı olacak.

Öğretmen adayları başvuru aşamasında atanmak istedikleri öğretmenlik alanına mezuniyet belgelerini sisteme yükleyerek sözlü sınava katılmak istedikleri ili tercih edecekler.

Sözlü Sınav Ne Zaman?

Sözlü sınava girmek için başvurusu onaylananlar belirlenen puan türlerinin sonuçlarına göre her alan için en yüksek puandan başlamak üzere atama alanları bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday sözlü sınava alınacak.

Sözlü sınav giriş belgelerini 1 Haziran’da adaylar e-Devlet şifreleriyle alınabilecek. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan öğretmen adaylarının yerleştirildikleri sınav merkezleri 10 Haziran’da ilan edilecek.

Tercih başvurusu, atama ve göreve başlamayla ilgili açıklamalar sözlü sınav sonucundan sonra ilan edilecek.

İLGİLİ HABERLER