Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar Oldu? 2024 Zam Ücreti 1 Temmuz'dan Sonra Geçerli Olacak!

MSB, Bedelli askerlik ücretini 1 Temmuz'dan sonra değişeceğini duyurdu! Peki 2024 bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? açıklaması detayda.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bedelli askerlik yapacak vatandaşlar için yeni bir açıklama yaptı. 1 Temmuz itibariyle bedelli askerlik ücretinin değiştirileceğini duyuran Bakanlık, ayrıca mevcut ücretin geçerli olacağı en son tarihi de açıkladı.

 Bedelli Askerlik Ücreti 1 Temmuz Geçerli Olacak Bakanlığın sosyal medyadaki hesabından yapılan duyuruda, " Bedelli askerlik hizmeti uygulaması kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel miktarı, Askeralma Kanunu gereğince 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere memur aylık katsayısına göre güncellenecek" denildi. 

Bedelli Askerlik Ücreti

Son Gün Başvuru 28 Haziran Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın devamında, "Mevcut bedel miktarı için bedelli askerlik başvurusunda bulunmak isteyen yükümlülerin 28 Haziran 2024 gününe kadar başvuru ve ödeme işlemlerinin tamamlanması önem taşımaktadır" denildi. 

Milli Savunma Bakanlığı

2024 Yılında Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar Olacak? 25 Haziran 2024 tarihi itibariyle bedelli askerlik ücreti 182.609,04 TL'dir.

Temmuz 2024'te geçerlilik kazanacak yeni bedelli askerlik ücreti ise memur maaş zam artış oranlarına göre belirlenecek. Enflasyon farkına göre belirlenecek olan 6 aylık memur maaş zammından sonra bedelli askerlik ücretine ilişkin olarak genelge yayımlanacaktır.

Kaynak: www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/bedelli-askerlik

İLGİLİ HABERLER