ASELSAN GÖKSUR ile Deniz Kuvvetlerine Güç Katıyor

ASELSAN GÖKSUR ile Çelik Kubbe’ye adeta doping etkisi yaratıyor. İşte, bu yeni teknolojinin merak edilen detayları. İşte, GÖKSUR teknik özellikleri.

ASELSAN GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi tanıtımını yaparak, Türkiye denizlerinin koruyucusu Çelik Kubbe’ye güç katıyor. Türk Savunma Sanayinin önemli bir teknolojisi olacağı çok önceden planlanan GÖKSUR teknik özellikleri ile kendisine hayran bırakıyor. 

GÖKSUR, ASELSAN TÜBİTAK İşbirliği ile Geliştirildi

ABD üretimi RAM Sistemi’ne bir alternatif olarak üretilen bu savunma sistemi, Çelik Kubbe ile bir arada kullanılacak. Bu önemli teknolojinin altında ise ASELSAN ve TÜBİTAK imzaları yer alıyor. 

TÜBİTAK SAGE altyapısı kullanılarak geliştirilen bu sistemde 360 derece tehdit algılama ve savma sistemi bulunurken; hem hava hem de deniz üzerinden gelebilecek tehditleri algılama becerisine sahip. 

Güdümlü Mermi Sistemi ile GÖKSUR Bir Keskin Nişancı

Türk Savunma Sanayi son yıllarda adeta çığır aştı. Türkiye’nin en yeni savunma sistemi olan GÖKSUR üzerinde taşıdığı IIR arayıcı başlıklı güdümlü mermi sistemi ile adeta bir keskin nişancı görevi görüyor. 

ASELSAN GÖKSUR Tanıtımında Çok İddialı

ASELSAN GÖKSUR hava savunma sistemini tanıtırken şu etkileyici cümleyi kullanarak, Türk Deniz Kuvvetlerinin yeni gücünü ortaya koydu:

“Çelik Kubbe’nin denizlerdeki en önemli neferi”

İLGİLİ HABERLER