Araç Muayenesi Hizmeti Yeniden Özelleştirilecek

Araç muayenesi hizmeti yeniden özelleştirme kapsamına alındı. Bu hizmete ilişkin özelleştirme süreci 2027 yılında tamamlanacak.

Araç muayenesi hizmetinin yeniden özelleştirileceği dair Cumhurbaşkanlığı kararı resmi gazetede yayımlandı. Bu karara göre özelleştirme süreci 2027 yılında tamamlanacak.

Böylece araç muayene hizmetlerini verecek şirket belli olacak. Bilindiği gibi araç muayene hizmetini TUVTÜRK isimli şirket veriyor. 

2007 yılında yapılan ihaleyi kazanan ve 20 yıl boyunca bu hizmeti verme hakkı elde eden şirketin süresi 2027 yılında doluyor. Hizmetlerin aksamaması için yeni süreç, sözleşme bitmeden başlatıldı.

Böylece TUVTÜRK hizmet süresi dolduğunda ihaleyi kazanan şirket gerekli hazırlıkları çoktan yapmış olacak ve böylece araç muayenesi hizmetleri aksamayacak. 

TUVTÜRK sözleşmesi 14 Ağustos 2027’de bitiyor. O tarihe kadar araç muayenesi hizmetleri aynı şekilde verilmeye devam edecek.

Otomobiller için araç muayenesi ücreti 1.821 TL, motosikletler için ise 927 TL. Fiyatlardan dolayı TUVTÜRK sık sık eleştirilerin hedefi oluyordu. Şirketin ihaleye girip girmeyeceği henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER