Antalya'da Zeus ve Aphrodite Heykelleri Bulundu!

Roma dönemi heykelleri Antalya'da gün yüzüne çıktı: Zeus ve Afrodit 2000 yıl sonra iki muhteşem heykel yeniden karşımızda oldu.

Antalya'daki Aspendos Antik Kenti kazılarında çok önemli iki keşif yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kazılarda Roma İmparatorluğu dönemine ait iki heykel bulunduğunu açıkladı.

Heykellerin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Ersoy, "Geleceğe Miras Projesi" bünyesinde yürütülen kazı çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade etti.

2 Muhteşem Heykel Keşfedildi Aspendos Antik Kenti'ndeki çalışmalar hakkında bilgi veren Ersoy şunları söyledi: "Aspendos Antik Kenti'nde 'Geleceğe Miras' çalışmamız kapsamında yürütülen kazılarda Roma İmparatorluğu dönemine ait 2 muhteşem heykel keşfedildi.

Zeus ve Afrodit'in 2 bin yıllık etkileyici zarif tasvirleri, iki katlı Dükkanlar-Stoa Kompleksi'nde yapılan kazılarda gün yüzüne çıkarıldı. Ortaya çıkaracağımız eserlerin ve yapıların ülkemizin kültür ve turizm hayatına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

İLGİLİ HABERLER