Ankara'daki Rehine Takası Dünya Gündeminde! Gazetecilerin Sevinç Gözyaşları

MİT tarafından yürütülen ve Ankara'da gerçekleştirilen rehine takası operasyonu, dünya gündemine oturdu. Detaylar haberimizde...

MİT tarafından yürütülen ve Ankara'da gerçekleştirilen rehine takası operasyonu, uluslararası kamuoyunun dikkatini çekti.

Rusya'da tutuklu bulunan Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich'in ülkesine iade edilmesi, gazeteci arkadaşları arasında sevinçle karşılandı.

ABD Başkanı Joe Biden tarafından havalimanında karşılanan Gershkovich, annesiyle buluştuğu anlarda duygusal anlar yaşandı. Görüntüler geniş yankı uyandırdı. 

Mit Rehine Operasyonu Tarihe Geçti

Operasyon, ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin karşılıklı değişimini kapsayan, son dönemin en geniş kapsamlı takas anlaşması olarak tarihe geçti. 

Ankara'da gerçekleşen takas kapsamında, ABD'den iki, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Rusya'dan birer uçak olmak üzere toplamda yedi uçakla 26 kişi Türkiye'ye getirildi. 

Operasyon dahilinde, ikisi çocuk 10 kişi Rusya'ya, 13 kişi Almanya'ya ve 3 kişi ABD'ye gönderildi. Bu büyük rehine takası, Ukrayna ile savaş halindeki Rusya'nın yanı sıra ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Belarus'un da dahil olduğu bir süreçte gerçekleşti.

 Türkiye'nin bu operasyondaki kritik rolü, uluslararası medyada geniş yankı buldu. New York Times gazetesi, Türkiye'nin takas anlaşmasındaki başarısından takdirle bahsederek, 

“Türkiye, Rusya'ya karşı sertleşmeyi reddederek NATO müttefiklerini hayal kırıklığına uğrattı. Fakat Moskova ile iyi ilişkileri sayesinde takasa katılmayı başardı”  ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER