Ankara’da Maymun Çiçeği Alarmı: Beklenen Açıklama Geldi

Başkentte maymun çiçeği hastalığına yakalandığı düşünülen kişiler Ankara’da maymun çiçeği alarmı verilmesine neden oldu. Yetkililerden beklenen ilk açıklama geldi. İşte haberin detayları.

Afrika’da başlayıp tüm dünyaya yayılan virüs son olarak Ankara’da maymun çiçeği alarmı verdirdi. Hastalığa yakalandığı düşünülen kişiler karantinaya alınırken yetkililerden beklenen açıklama geldi. 

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü İddiaları Yalanladı

Halkta paniğe neden olan bu gelişmenin ardından Ankara İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı açıklama ile iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. 

Bu tür söylentilerin insanlar arasında gereksiz endişeye neden olduğunu belirten Sağlık Müdürlüğü resmi açıklamaların önemini şu sözleriyle vurguladı: Vatandaşlarımızın resmi açıklamaları dikkate alarak bu tür söylentilere ihbar etmemeleri önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyulur. 

Bakan Memişoğlu ‘Korkuya ve Paniğe Gerek Yok’

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Türkiye’de henüz maymun çiçeği virüsün görülmediğine vurgu yaparak ‘Korku ve paniğe gerek yok. Tedbir ve planlamalarla devam edeceğiz. Tek tük görülebilir fakat bu salgın olmaz’ açıklamasını yaptı. 

İLGİLİ HABERLER