Altın Borcu Olanlar Dikkat: Merkez Bankalarından Rekor Altın Alımı!

Altın borcu olanlar dikkat, merkez bankalarında hareketlilik devam ediyor. Merkez bankalarından rekor altın alımı gerçekleşiyor!

Merkez bankalarından rekor altın alımı gerçekleşiyor. Var olan bu altın alımının piyasaları etkilemesi bekleniyor bu yüzden altın borcu olanlar dikkat! Altında son 24 yıl içerisinde rekor alım gerçekleşti. Borcu olanlara bu noktada uyarı geldi.

Piyasadaki altın alımının ve talebin artması fiyatları etkileyeceği yönünde konuşuluyor. Başta Türkiye olmak üzere Çin, Hindistan ve Kazakistan altın alımında rekora koşuyor. 10 ülkeni daha merkez bankası yılın ilk çeyreğinde 24 milyar dolarlık altın alımı gerçekleştirdi. 

Dolara Bağımlılığı Azaltmak Temel Hedef! 

Merkez bankalarından gelen bu adımın temel sebebi altına güven olduğu kadar dolara olan bağımlılığı en aza indirmek. Bu yüzden 10 ülkenin merkez bankası 290 ton ağırlığında altını kasasına ekledi. Gerçekleşen bu alımda Çekya, Umman, Singapur, Kırgızistan, Katar ve Polonya’da bulunuyor. 

Altın Borcu Olanların Dikkatli Olması Şart 

Ülkelerin bu denli altın alması altına olan güveni yatırımcılar arasında da arttırırken gelecek dönemlerde altının rekor bir fiyata ulaşması bekleniyor. Uzmanlar tarafından bu aşamada altın borcu olanların dikkatli olması yönünde açıklamalar geliyor. Gelecek dönemlerde riski minimumda tutmak adına borçların kapatılması gerektiği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER