Netanyahu, Gazze'deki Ölümleri 'İnanılmaz Başarı' Olarak Niteledi

Binyamin Netanyahu, kendisiyle yapılan bir röportajda, Gazze'deki ölümleri "İnanılmaz bir başarı" olarak değerlendirdi. Detaylar haberimizde...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Time dergisine verdiği röportajda, Gazze'ye yönelik saldırılar ve İran'la yaşanan gerilimi değerlendirdi. 

Netanyahu, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 15 bin Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları üyesi ve 15 bin sivilin öldüğünü iddia etti. 

Gazze'deki sivil kayıpların diğer şehir çatışmalarına kıyasla düşük olduğunu savunan Netanyahu, "Bire bir oran, yani bir Kassam üyesine karşı bir sivilin ölümü, İsrail için büyük bir başarıdır." dedi. 

İsrail'in Gazze'de sivil ölümlerine yol açan yapay zeka sistemleri kullandığına dair iddialara cevap vermeyen Netanyahu, İran'ın nükleer silah geliştirmesini engellemek için her türlü adımı atacaklarını belirtti.

 Hizbullah ve Yemen'deki İran destekli Husiler'in olası saldırılarına karşı hazırlıklı olduklarını ileri sürdü. Netanyahu, Gazze'de sivil bir yönetim görmek istediğini ifade etti. 

Hamas'ın Gazze'de yönetimde kalmasını içeren bir esir takası mutabakatını kabul etmeyeceğini söyledi.

 7 Ekim saldırılarından dolayı üzgün olduğunu belirten Netanyahu, bu olayların ardından İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki normalleşmenin daha olası hale geldiğini savundu.

İLGİLİ HABERLER