Eylem Tok’un ABD Mahkemesine Gönderdiği Mektup Ortaya Çıktı: Sağlık Sorunları ve Gelecek Planları

Eylem Tok'un ABD mahkemesine gönderdiği mektubun detayları ortaya çıktı. Sağlık sorunları ve gelecek planlarından bahsetmiş. Detaylar haberimizde...

Ehliyetsiz araç kullanarak Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan oğlu T.C.'yi ABD'ye kaçıran Eylem Tok'un, 14 Haziran'da ABD'de yakalandıktan sonra mahkemeye sunduğu mektup gün yüzüne çıktı. 

Epilepsi Hastası Olduğunu Yazmış

Tok, mektubunda sağlık sorunlarından ve gelecekteki planlarından söz etti. "Yemek yemede ve uyumada zorluk çekiyorum. Yiyecekleri midemde tutamıyorum ve önemli miktarda kilo kaybediyorum. 4 yıl önce epilepsi hastası oldum. 

Hapishanede iki kez nöbet geçirdim. ABD'de oğlum için ve kendim için bir dil okuluna yazılacaktım. Burada bir galeri açmayı umuyordum." ifadelerini kullandı. 

Oğlunu ABD'ye Kaçırmıştı

Olayın detayları ise Eyüpsultan'da 1 Mart'ta meydana gelen trafik kazasıyla başladı. Seyir halindeki ATV araçlarından biri arızalanmış ve yol kenarına çekilerek tamir edilmeye çalışılmıştı.

 Aynı yönde ilerleyen bir diğer ATV arızalı araca çarptı. Kazada Oğuz Murat Aci hayatını kaybetti. Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur'un annesinin aracıyla olay yerinden uzaklaştığı belirlendi. 

Mısır ve ardından ABD'ye gittiği tespit edildi. Anne ve oğul, geçici tutuklama talebiyle ABD yetkili makamlarına iletilen evraklar üzerine 14 Haziran'da Boston'da yakalandı. 

18 Haziran'da yapılan duruşmalarda Tok ve Cihantimur'un tutukluluk halleri devam etti. Cihantimur'un avukatları kötü şartlar nedeniyle ev hapsi talep etti. Fakat 21 Haziran'daki ikinci duruşmada bu talep reddedildi.

İLGİLİ HABERLER