MSB'den Açıklama: 400 Albayın Emekli Edilmesi Hakkındaki İddialara Yanıt Verildi

Milli Savunma Bakanlığı, son Yüksek Askeri Şura kararlarına ilişkin güncel bilgileri paylaştı. 400 Albayın emekli edilmesi hakkındaki iddiaları yanıtladı. İşte detaylar...

MSB, son Yüksek Askeri Şura kararlarına ilişkin güncel bilgileri paylaştı. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadelesinin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı. 

Yapılan açıklamaya göre, son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 64 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Ocak 2024'ten itibaren ise toplamda 1.652 terörist etkisizleştirildi.

 Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde, PKK'ya ait çok sayıda mağara ve sığınak tespit edildi. Çeşitli silahlar ve mühimmat ele geçirildi. Hudut güvenliği kapsamında da 395 şahıs yakalandı. 

7.807 Kişi yasa dışı geçiş sırasında durduruldu. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Çeşme açıklarında batmak üzere olan bir düzensiz göçmen teknesini kurtardı. 

Bakanlık, PKK'ya yakın basın organlarının, Irak’ın kuzeyindeki operasyonlara ilişkin gerçek dışı iddialarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Açıklamaların esas alınmasını tavsiye etti. 

Operasyonların kapsamlı bir şekilde sürdüğü ve bölgedeki terör unsurlarının temizlenmeye devam edileceği bildirildi.

İLGİLİ HABERLER