2024 YKS Birincileri Kim Oldu? YKS Sonuç Öğrenme Ekranı ve Sonuçlar

ÖSYM beklenen hareketi yaptı ve YKS sonuçlarını 1 gün önceden açıkladı. Peki 2024 YKS birincileri kim oldu? İşte, sınava dair detaylar.

YKS sonuçları için ÖSYM takviminde 17 Temmuz’u işaret etti. Fakat 1 gün önceden açıklama yaparak öğrencileri şaşırtıyor. 

ÖSYM Başkanı tarafından yapılan açıklamayla birlikte birinci olan öğrenciler ve okulları da belli oluyor. 

YKS Sonuç Öğrenme Ekranı 

Sınav sonuçlarına bakmak ve incelemede bulunmak isteyenler ÖSYM AİS sitesi üzerinden sonuçlara bakıyor. Sonuç öğrenmek için T.C. kimlik numarası ve şifre girilmesi yeterli oluyor. 

YKS Sonuç Ekranı için Tıklayın 

Sınav Birincileri Hangi Okullardan Çıktı? 

Bayram Ali Ersoy tarafından yapılan açıklamaya göre sınavlarda birinci olanların okulları ve isimleri açıklandı. 

Temel Yeterlilik Testi (TYT) için birinci olan isim Süleyman Mete Genç oldu. Kendisi Mersin’de yer alan Özel Mersin Elit Koleji’nde okuyor. 

Alan Yeterlilik Testi (AYT) kapsamında birinciler ise bölüm bölüm belirlendi. Eşit Ağırlık alanında Berra Kuruş – Galatasaray Lisesi, sayısal alanda Arda Taşdemir – Cemil Meriç Lisesi (Elazığ) birinci oldu. Sözel alanda ise Fatih Emre Düzcan – Özel Rize Bahçeşehir Koleji’nde bulunuyor. 

Sol olarak Yabancı Dil Testi (YDT) birincileri de açıklanıyor. Almanca bölümünde Sevgi Kırmızıbekmez – Kabataş Erkek Lisesi’nden birinci oluyor. 

Arapça dil sınavında Yusuf Salih Orhan – Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fransızca’da Yunus Emre Aydoğan – Çapa Fen Lisesi’nde okuyor. 

İngilizce bölümüne bakıldığında Mehmet Alp Güneş – İstanbul Atatürk Fen Lisesi, Rusça’da Safiye Yaşar – Ayrancı Anadolu Lisesi (Ankara) mezunu olarak görülüyor.

İLGİLİ HABERLER