2024 ÖSYM YKS Sınav Giriş Belgesi ve Sınav Yerleri Açıklandı! İşte Sorgulama Ekranı

Yükseköğretim kurumları 2024 ÖSYM YKS sınav giriş belgesi ve sınav yerleri açıklandı! YKS oturumları hangi ay da olacağı belli oldu.

Yükseköğretim kurumları ÖSYM YKS sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Peki YKS'ye nerede gireceğim nu sıkca sorulan soruları en çok araştırılanlar arasında yer alıyor.

YKS günü sınav giriş belgesi yanında olmayanlar sınavların yapılacağı okullara kesinlikle alınmayacak. İşte YKS 2024 sınav giriş belgesi sorgulama ekranı.

2024 ÖSYM YKS Sınav Yerleri Açıklandı mı? 

YKS oturumları bu yılın 8 ve 9 Haziran ayında yapılacak. Sonra da (ÖSYM) sınav giriş belgelerini de erişime açtı. YKS sınav giriş belgesi ÖSYM AİS üzerinden sınava girecek kişinin T.C kimlik numarası ve şifre ile sorgulanabilecek. 

Adaylar alternatif olarak "e-Devlet girişi" seçeneği ile de sisteme giriş yapabiliyor. 

Sisteme giriş yapıldıktan sonra sol tarafta yer alan menü "Başvurularım" bölümünden sınav giriş belgesi görüntülenebilecektir. Sınava giriş belgesini sorgulayabilmek için tıklayınız. 

Sınav Ücretini Ödemeyen Adaylara Herhangi Bir Belge Düzenlenmeyecektir

Süresi içerisinde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmayacağından, sisteme girilen başvuru bilgileriniz de silinecek, yapılan başvuru kayıt bilgileri iptal edilecektir bina/salon atamalarınız da yapılmayacak ve bu adaylar için Sınava Giriş Belgesi kesin olarak düzenlenmeyecektir. 

Sınava Giriş Belgesi TYT- AYT, YDT Sınav Tarihleri ve Saatleri Açıklandı!

  • YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT): 8 Haziran 2024 (Cumartesi), Saati 10.15, 165 dakika sürüyor.
  • YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT): 9 Haziran 2024 (Pazar), Saati 10.15, 180 dakika sürüyor.
  • YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT): : 9 Haziran 2024 (Pazar), Saati 15.45, 120 dakika sürüyor.
İLGİLİ HABERLER