Üniversitelere Kayıt Ne Zaman? 2024 Ek Yerleştirme Tarihleri

Bazıları bir yıl boyunca bazıları ise yıllarca bu hayale kavuşmak için ter döktü. Sonunda 2024 YKS sonuçları açıklandı ve üniversite öğrenci adayları belli oldu. 

Üniversite sınavı sonuçlarını alan milyonlarca üniversite öğrencisi adayı, kayıtlar için heyecanlı bir bekleyişe girdi. Öğrenciler sabırsızlıkla o tarihleri beklerken, şehir dışında eğitim görecek çocuğu olan veliler ile yoğun bir duygu yaşıyor. 

Peki, üniversitelere kayıt ne zaman? Üniversiteyi okumaya hak kazanan öğrenciler için büyük gün 19 Ağustos – 23 Ağustos arası. Siz de bir üniversiteye yerleşmişseniz, bu tarihlerde kayıt yaptırmayı unutmamalısınız. 

Tüm kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar için ÖSYM tarafından yeni bir kayıt dönemi açıklanacak. Buna ek yerleştirme tarihi denir. Eğer bir üniversiteye yerleştirilmişseniz, ek yerleştirmelerde tercih yapma hakkına sahip olamayacaksınız. 

Milyonlarca öğrencinin beklediği ÖSYM YKS sonuçları açıklandı, peki üniversitelere kayıt ne zaman? Ek yerleştirme tarihleri ne zaman?

Türkiye’nin dört bir yanından milyonlarca öğrenci ve veli tek soruda birleşti: üniversitelere kayıt ne zaman? Bir yıl boyunca emek veren öğrenci ve veliler sonunda çabalarının karşılığını aldı. Üniversite sınav sonuçları açıklandı. Peki, kayıtlar ne zaman? 

İLGİLİ HABERLER