Yurtdışı Harcı Nasıl Yatırılır, Nereye Yatırılır?

Türkiye dışında bir ülkeye seyahat etmek isteyenler yurt dışı harcı yatırıyor. Peki yurtdışı harcı nasıl yatırılır, nereye yatırılır? İşte konu hakkında detaylar…

İlk defa 18 Şubat 1963 yılında ortaya çıkarılan ‘Dış Seyahat Harcamaları Vergisi’ kapsamında yurt dışı çıkış harcı getirildi. Ülke dışına seyahat edenlerden kişi başına vergi alındı. 

15 TL’den başlayan yurt dışı çıkış harcı günümüzde 500 TL olarak belirleniyor. Peki yurtdışı çıkış harcı nasıl yatırılır, nereye yatırılır? 

Yurtdışı Çıkış Harcı Nereye Yatırılır? 

Ülke sınırlarından çıkan bireylerin yurtdışı çıkış harcı yatırması gerekiyor. Yurtdışı çıkış harcı; havalimanında yer alan veznelere, otomatlara, vergi dairelerine, gümrüklere ya da Maliye Bakanlığı ile anlaşması olan banka hesaplarına yatırabiliyor. 

Günümüzde Yurtdışı Çıkış Harcı Nasıl Yatırılır? 

Bireyler ödeme yöntemine göre farklı şekillerde ödeme yapabiliyor. Eğer online olarak ödeme yapılacaksa banka hesapları üzerinden Maliye Bakanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankalardan ücret aktarılabiliyor. 

Vezneler, otomatlar ya da gümrüklerde ise nakit ödemeyle yurtdışı harcı yatırılabilir. Ödeme yapan bireyler yurtdışı harç pulu alır.

İLGİLİ HABERLER