Yeni Halka Arz Olan Hisseye Nasıl Yatırım Yapılır? Halka Arz Ne Zaman Sonuçlanır?

Şirketlerin halka arz başvurularının sonuçlanmasının ardından yeni halka arz olan hisseye nasıl yatırım yapılır sorusu borsa severleri meraklandırıyor. Halka arzı duyurulan şirketlere nasıl yatırım yapılacağı araştırılıyor. İşte haberin detayları.

Borsaya ilk defa başlayan yatırımcılar yeni halka arz olan hisseye nasıl yatırım yapıldığı konusunu araştırıyor. Son dönemlerde çok sayıda firmanın hislerini Sermaye Piyasası Kurulu’na sunarak halka arz gerçekleştirmek istemesi borsa konusunun gündeme gelmesini sağlıyor. Peki yeni halka arz olan hisseye yatırım nasıl yapılır ve ne zaman sonuçlanır?

Yeni Halka Arz Olan Hisseye Yatırım Aşamaları

Halka arz takvimini takip eden yatırımcılar yeni halka arzı gerçekleşecek firmaları herkesten önce öğreniyor. Bu duyurular sayesinde halka arzın zamanını ve fiyat aralığını öğreniyorlar.

Borsaya ilk defa girecek olanlar güvenilir ve borsa konusunda yetkisi olan bir kurum ile iletişime geçiyor. Tercih ettiği yetkili kurum üzerinden borsa hesabı açan müşteriler hisselerin takibine başlıyor. Bu takipler bankalar üzerinden de yapılabiliyor.

Hesap açtığınız firma veya banka sayesinde ilk defa halka arzı gerçekleşecek firmaları görebiliyorsunuz. Hisse senedi almak istediğiniz takdirde talep toplama tarihini göz önüne alarak işlem gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni halka arz olan hisseye yatırım da aynı diğer yatırımlar gibi belirlenen tarih aralarında yapılıyor.

Halka Arz Ne Zaman Sonuçlanıyor?

Satış işlemleri gerçekleştirildikten sonra işlemi gerçekleştirdiğiniz yetkili kuruluş satış sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) kullanarak açıklar. Ardından durum Borsa İstanbul’a ve SPK’ya bildirilir. Bu işlemlerin hepsi toplam 5 gün arasında gerçekleştirilir.

İLGİLİ HABERLER