EPDK Yeni Düzenlemeler Getiriyor: Yabancı Uyruklular %50 Daha Fazla Ödeyecek!

İşte Detaylar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK, yeni düzenlemeler ile geldi. Artık yabancı uyruklular %50 daha fazla ödeyecek! İşte EPDK kararları.

Kaçak elektrik konusunda yeni tedbirler EPDK gündeminde yer alıyor. Bu tedbirler arasında Türkiye vatandaşları kadar yabancı uyrukluları ilgilendiren kararlar bulunuyor. 

Henüz taslak olarak yer alsa da ilgili kişilere 15 gün boyunca görüş alma imkânı başlatıldı. Verilen geri dönüşler sonucunda karar resmiyet kazanacak. 

Vatandaş Düzenli Ödeme Yaparsa Güvence Bedeli Alınmayacak 

Dikkat çeken ilk değişikliklerden birisi güvence bedeli ile alakalı oluyor. 24 ay boyunca faturalarını düzenli ödeyen Türkiye vatandaşlarından sonrası için güvence bedeli alınmayacak. Buna göre düzenli fatura ödeyenler ödüllendirilecek. 

Elektrik Faturası

Yabancı Uyruklularda %50 Artış Var! 

Yurt dışından gelen yabancı uyrukluların aboneliği sonlandırmadan taşınmaları, sonrasında borç tutarlarının oluşmasına neden oluyor. Bu durumun önüne geçilebilmesi için yeni kararlar gündemde bulunuyor. 

Olası taşınmalar sırasında aboneliği sonlandırmayanların yarattığı olumsuzluğu önlemek için yabancı uyruklulardan güvence bedeli %50 daha fazla alınacak. Faturalarını 24 ay boyunca düzenli ödeyenler daha sonra güvence bedeli ödemek zorunda kalmayacak.

İLGİLİ HABERLER