Ulaşım Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır, Şartları Nedir? Ulaşım Desteği Ne Kadar?

Öğrenciler için ulaşım desteği başvurusu alınmaya devam ediyor. Üniversite öğrencilerine yönelik yapılan bu yardıma dair işte detaylar…

 Üniversite öğrencisi olup şehir dışında okuyanlar için ulaşım desteği başvurusu açıldı. Bakanlık tarafından gerçekleştirilen ulaşım yardımı için üniversite öğrencileri başvurabiliyor. 

Peki ulaşım desteği başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir? 2024 güncel ulaşım desteği ne kadar? Sizin için derledik. 

Ulaşım Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır? 

Veli ya da öğrencilerin ulaşım desteği başvurusu yapmak için yaşadıkları ikametgah adresine göre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurması gerekiyor. Başvuru sürecinde gerekli bilgiler alınarak inceleniyor. 

Kimler Ulaşım Desteği Başvurusu Yapabilir? 

Başvuru şartları detaylı açıklanmamakla birlikte sadece üniversite öğrencilerini kapsamıyor. Farklı şehirde okuyan ilköğretim, ortaokul ve üniversite öğrencileri başvuru yapabiliyor. 2022 yılından günümüze kadar 100 binden fazla öğrenci bu yardımı aldı. 

Güncel Ulaşım Desteği Ücreti Ne Kadar? 

Şartları sağlayan bireylere gidiş dönüş olmak üzere yılda toplam dört seferlik ulaşım gideri karşılanıyor. Ücret tutarı ise tek yön için en fazla 1.250 TL oluyor. Yıllardır devam eden yardım serüveni için toplam 60.8 milyon TL harcama yapıldı.

İLGİLİ HABERLER