Türkiye Avrupa’yı Geçti 1. Oldu! Rekor Kıran İstatistik Açıklandı!

Türkiye Avrupa’yı geçti 1. oldu! Telekomünikasyon şirketleri tarafından elde edilen verilere göre rekor kıran istatistik açıklandı!

Rekor kıran istatistik açıklandı, Türkiye Avrupa’yı geçti 1.oldu! Açıklanan istatistiklere göre Türkiye Avrupa’yı geçti 1.oldu! Türkiye’de yaşayan kişilerin yaptığı telefon görüşme süreleri ve aylık mobil kullanım süreleri ölçüldü.

Ölçülen bu bilgiler doğrultusunda Türkiye Avrupa’yı ikiye katladı! 

Rekor Aylık Kullanım Süresi: 447 Dakika! 

Yapılan araştırmalar göre 2012 yılından beri Türkiye mobil kullanım sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Ancak yapılan son araştırma ile birlikte rekor bir seviye geldi! Buna göre aylık mobil kullanım süresi Türkiye’de 447 dakika olarak ölçümlendi. Bu süre en yakın rakibine bile fark attı. 

Türkiye’yi İzleyen Ülkeler 

Raporda 2023 yılının dördüncü çeyreğinde 447 dakika ile Türkiye Avrupa’da birinciliğini gösterdi. 

Ülkemize en yakın olan diğerleri ise şu şekilde:

  • Norveç – 377 dakika 
  • Hırvatistan – 322 dakika 
  • Kuzey Makedonya – 234 dakika 
  • İzlanda – 180 dakika
  • Çekya – 167 dakika. 

 

Diğer taraftan alınan sonuçlara göre aylık mobil kullanım süresi 153 dakika olan Almanya’nın üç katı, toplam ortalaması 239 dakika Avrupa’nın ise iki katı cepten görüşmeyi Türkiye yaptı. 

Aylık Gelirler ise Çok Farklı! 

Her ne kadar Avrupa’da birinci olup arayı açsa da kullanım paketlerinden elde edilen ve aylık gelir anlamına gelen ARPU değerleri çok farklı. Batı Avrupa ülkelerinde dördüncü çeyrekte ortalama 17,21 avro elde edilirken Türkiye’de bu ücret 4,26 avro olarak saptandı. Kaynak: Haber Merkezi

İLGİLİ HABERLER