Temmuz Enflasyonu Hesaplanırken Göz Önünde Bulundurulan Fiyatlar Ortaya Çıktı!

Temmuz enflasyon hesaplarının ardından göz önünde bulundurulan fiyatlar da ortaya çıktı. İşte detaylar...

Finans piyasalarında yaşanan dalgalanmaların etkisiyle Türkiye’de enflasyon hesaplamaları mercek altına alındı. Temmuz ayında yıllık TÜFE artışı %61.78 olarak açıklanmıştı. 

Bu düşüşün fiyat gerilemesi olarak algılanmaması gerektiği vurgulandı. TÜİK’in enflasyon hesaplamasında dikkate aldığı fiyatlar, sürecin anlaşılmasında kritik rol oynuyor. 

Açıklanan verilere göre, uzman doktor muayene ücreti sadece 34 lira olarak belirlendi. Buna karşın veteriner muayene ücreti 726 lira olarak kaydedildi. 

Zeytinin kilosu 136 lira bandındayken, zeytinyağının litresi 116 lira olarak belirlenmiş. İstatistikler, zeytin ve zeytinyağı fiyatları arasında uyumsuzluk olduğunu gösteriyor. 

Türkiye’de ortalama kira ücretiyse, 6.256 lira olarak belirtilmiş. Özel üniversite ücretleri ise 199 bin lira olarak hesaplanmış. Oysa bazı üniversitelerin ücretleri milyon lirayı bulabiliyor. 

TÜİK, internet ücreti olarak 217 lira, cep telefonu görüşme ücreti olaraksa 218 lira belirlemiş. Uçak bileti fiyatları ise ortalama 12.256 lira olarak hesaplanmış.

İLGİLİ HABERLER