Son Dakika: Yurt Dışı Kaynaklı Kripto Para Borsaları Türkiye Hizmetini Durduruyor!

Son dakika haberi geldi! Yurt dışı kaynaklı kripto para borsaları Türkiye hizmetini durduruyor! AKP tarafından meclise kanun teklifi sunuldu!

Yurt dışı kaynaklı kripto para borsaları Türkiye hizmetini durduruyor! Son dakika haberi olarak gelen bilgiye göre AKP tarafından kanun meclise sunularak ilk adım atıldı. 

Sunulan kanun teklifinde detaylar arasında en çok dikkat çeken ise yurt dışı kaynaklı kripto para borsalarının Türkiye’de hizmeti durdurma ile karşı karşıya kalması! Binance, Coinbase gibi dünyaca ünlü kripto borsaları, SPK’ye başvurmadıkları takdirde Türkiye’de hizmet veremeyecekler! 

Kanun Detayları ve Başvuru Süreci 

Eğer yabancı kripto para borsaları SPK’ye başvuruda bulunmazlarsa hiçbir suretle Türkiye’den yatırımcıların ilgili borsalarda işlem yapması mümkün olmayacak. 

Erişim yasağı getirilecek. Kripto borsası Türkiye’deki yatırımcılarına ulaşmak isterse kanun kabul edildikten en fazla 1 ay içerisinde SPK’ye başvuruda bulunması gerekiyor. Başvuru yapılmadığı takdirde erişimleri kesin olarak kapatılacak. 

Diğer taraftan Abdullah Güler tarafından yapılan açıklamaya göre vergilendirme ile alakalı bir durum söz konusu değil. SPK için %1, Tübitak için %1 olmak üzere toplamda %2lik gelir elde edileceği düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER