Resmi Gazetede Yayınlandı: Borçlular için Borç Yapılandırma Başvuru Tarihleri Açıklandı!

Resmi Gazetede yayınlandı, kesin tarih belli oldu. Borçlular için borç yapılandırma başvuru tarihleri açıklandı!

Borçlular için borç yapılandırma başvuru tarihleri açıklandı, Resmi Gazetede yayınlandı! Gazetede yayınlanmasıyla yürürlüğe giren resmi tarihler belirlendi. Borç yapılandırma tarihleri özellikle 6 Şubat depreminden etkilenen bölge vatandaşlarını ilgilendiriyor. Depremden sonra 31 Ağustos tarihine kadar devam eden mücbir sebepler gerekçesi uzatıldı.

Hazine ve Maliyet Bakanlığı bünyesindeki Gelir İdare Başkanlığı tarafından alınan karar Resmi Gazetede yayına girerek geçerlilik kazandı. Buna göre:

  • Kahramanmaraş,
  • Hatay,
  • Adıyaman,
  • Malatya,
  • Gaziantep – İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde ikamet eden bireylerin borç yapılandırma tarihleri 2 Aralık’a kadar uzatıldı.

Doğal afet sebebiyle kabul edilen mücbir sebeplerin geçerliliği 2 Aralık’a kadar devam edecek olup bu tarihten itibaren değişiklik yapılmazsa borçların ödemesi başlayacak. 

Ödeme Tarihleri borclular-icin-borc-yapilandirma-basvuru-tarihleri-aciklandi

Deprem sonrası belirtilen bölgede olan vatandaşlar 7440 sayılı kanun kapsamında 2 Aralık tarihine kadar başvuruda bulunabilecek. Yapılandırmaya dahil olan bireyler 31 Aralık 2024 tarihinde ilk taksit, 31 Ocak 2025 tarihinde ise ikinci taksitlerini yatırmak zorunda kalacak. 

Her ay bu şekilde ödemeler gerçekleşecek. Diğer taraftan vergi arttırımı ve matrahtan yararlanmak isteyenlerin de başvuru tarihine kadar beyannamesini sunması gerekiyor. Kaynak: Haber Merkezi

İLGİLİ HABERLER