ÖSYM Tarihinde İlk: Yurt Dışında Onlara Özel YKS Yapılacak!

ÖSYM bu sene tarihinde bir ilki gerçekleştirecek. Turnuvada yer alan U18 Milli Takım Oyuncularına özel olarak YKS yapılacak.

Milli Takım Oyuncuları YKS’nin olacağı tarihte yurtdışında olacağı için YKS’nin Zagrep’te de yapılmasını istedi. ÖSYM de bu talebi kabul etti. Böylece ÖSYM tarihinde de ilk kez Lefkoşa haricinde bir yerde Üniversite Sınavı yapılmış olacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı için binlerce öğrenci nefesi tutmuş durumda! Bu öğrencilerden bazıları da U18 Milli Takımımızda yer alan gençler! 4-11 Haziran tarihleri arasında Dostluk Turnuvası nedeni ile Türkiye sınırlarında olamayacaklar. Bu nedenle onlara bir ayrıcalık tanınıp onlar sorulara değil de sorular onlara gidecek.

Geçen Sene Arda Güler Sınavı Kaçırmıştı! 

Üniversite sınavı ile bazı turnuvalar ve maçlar çakışabiliyor. Bu nedenle de Üniversite sınavını kaçıran genç futbolcular olabiliyor. Bunlardan bir tanesi de Arda Güler! Geçen sene Euro 2024 Elemeleri için oynanan Letonya maçında forma giymişti. 

Bu nedenle de üniversite sınavını kaçırmıştı. Arda o maçta 71 dakika boyunca ülkemiz için ter dökmüştü. Kaynak: Haber Merkezi

İLGİLİ HABERLER