Otomotiv Devi ZF İflasın Eşiğinde: 14 Bin Kişi İşini Kaybedebilir

Otomotiv sektöründe dünya üçüncüsü ve Almanya'nın en büyüğü olan ZF, iflasın eşiğine geldi. 14 Bin kişi işsiz kalabilir. Detaylar haberimizde...

Almanya'nın en büyük otomobil üreticisi iflasın eşiğinde olduğunu bildirdi. Ekonomik dalgalanmalar, pandemi dönemiyle başlayan iflas furyası, büyük firmaları da etkisi altına aldı. 

Otomotiv sektöründe dünya üçüncüsü ve Almanya'nın en büyüğü olan ZF, iflasın eşiğine geldi. Türkiye'ye üretim kaydıracağı konuşulan firmanın atacağı adımlar merakla bekleniyor. 

Çalışanların Dörtte Biri İşsiz Kalacak

Firma, Almanya'daki 11.000 ila 14.000 çalışanını işten çıkaracağını duyurarak gündeme oturdu. 54.000 kişiyi istihdam eden şirket, verdiği kararla çalışanlarının yaklaşık dörtte birini işsiz bırakacağını belirtti.

 Beklenen rakamdan 2000 kişi fazla işten çıkarılma olacağını bildiren firmanın bu kararı, sektörde büyük yankı uyandırdı. ZF'nin işçi çıkarma kararını, artan borç yükü ve sektörde yaşanan genel sıkıntılar nedeniyle aldığı biliniyor. 

Şirketin 13 milyar Euro borcu olduğu, yükselen faiz oranlarıyla bu borçların daha da zorlayıcı hale geldiği belirtildi. ZF, Bosch ve Continental gibi büyük tedarikçilerle birlikte çevre dostu elektromobiliteye geçiş için büyük yatırımlar yaptı. 

Elektrikli otomobillere yönelik talebin beklentilerin gerisinde kalması, şirketleri zora soktu. ZF, işten çıkarmaların yanı sıra Almanya'daki bazı fabrikalarını da kapatmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER