Kripto Para Piyasasında Yeni Dönem Başlıyor: Bu Hafta Mecliste Görüşülecek!

Kripto para piyasasında yeni dönem başlıyor, mecliste değişim meydana geliyor. Yasal güvence sağlamak için bu hafta mecliste görüşülecek!

Bu hafta mecliste görüşülecek, kripto yasası oluşturulacak! Kripto para piyasasında yeni dönem başlıyor hazır olun. Özellikle kripto yatırımcılarını yakından ilgilendiren bu durum oldukça heyecan verici. Yasal güvenceler oluşturmak ve resmiyet kazandırmak için bu hafta mecliste kripto görüşülecek.

İlk kez ‘gayri maddi varlıklar’ olarak adlandırılacak olan kripto paralar bunun dışında da bazı durumlardan etkilenmesi bekleniyor. Gerekli esas ve kararlar ise Sermaye Piyasası Kurumu yani SPK tarafından alınacak. 

Yapılacak İşlemler İzlenecek 

Finansal anlamda hizmet veren kuruluşlarla asgari faaliyetler kapsamında bazı unsurlar zorunlu tutulacak. Programda gerçekleşecek olan tüm alım-satım ve işlemler kayıt altına alınarak MASAK tarafından incelenecek. 

Kaldıraçlı Sistem Kalkıyor! 

Ani yükseliş ve düşüşler ile kazanç ve kayıplara yaratan kaldıraçlı sistem hakkında kaldırılması gerektiğine yönelik konuşma gerçekleşiyor. Yetki SPK’ye bu konuda tam olarak verildi! Yurt dışında gerçekleşen düzenlemelerde kaldıraçlı sistemlerin kaldırılması ve kısıtlanmasına dikkat çekilerek gelebilecek yeniliklerin sinyalleri veriliyor. 

Sigortalama Yapılmayacak 

Oldukça riskli bir yatırım alanı olduğu için sigortalama yapılması öngörülmüyor. İşlemler yatırımcının tazminatından muaf tutularak yapılacak. Ayrıca SPK’den izin almadan faaliyet gösterenlere de ceza yazılacak. 

İLGİLİ HABERLER