Kredi Çekme Yaşı Kaçtır? Evlilik Kredisi ve Konut Kredisi Çekme Yaş Sınırı Ne?

İhtiyaç, konut ya da evlilik kredi çekme yaşı kaçtır? Özel ve devlet bankalarında kredi çekme yaş sınırı ne? İşte detaylar…

Acil nakit ihtiyacını gidermek için başvurulan kredi çekme yaşı kaçtır? Bankalarda kredi çekme yaş sınırı var mı? Peki evlilik kredisi ve konut kredisi çekme yaş sınırı ne? Sizler için tüm bilgileri derledik. 

2024 Kredi Çekme Yaşı Kaçtır? 

Yasal belirlemelere göre kredi çekme yaşı 18 olarak belirlenmiştir. Ancak askeri durumlar, meslek sahibi olma gibi durumların garanti altına alınması için çoğu banka en az 20 yaşındaki bireylere kredi vermektedir. 

Evlilik Kredisi Çekme Yaş Sınırı Kaç? 

Evlenen gençlere ilk defa verilmesi planlanan evlilik kredisi çekme yaş sınırı 18-29 yaş olarak belirleniyor. Depremzedelere öncelik verilerek dağıtılan evlilik kredisi 150 bin TL olarak açıklandı. 

İlk Defa Konut Kredisi Alanlarda Yaş Sınırı Ne Kadar? 

Konut kredisi almak isteyenlere özel bir yaş sınırlaması bulunmuyor. Bankalar diğer şartları göz önünde bulundurarak uygunluk elde etmiş kişilere kredi veriyor. Yalnız eşi ya da 18 yaşın altında çocuğunun üzerine tek bir konut olanlar için kredi değeri %75 azaltılıyor. 

Ziraat Bankası Kredi Çekme Yaş Sınırı Ne Kadar? 

ziraat-bankasi-kredi-cekme-yasi-kactir

Devlet bankası olan Ziraat Bankası’nda Tüketici Kredisi başvurma şartı minimum 22 olarak belirleniyor. İhtiyaç kredisi, konut kredisi ve diğer kredilerde yaş değerleri değişiyor. 

Vakıfbank Kredi Çekme Yaş Sınırı Kaçtır? 

En az 18 yaşında olan bireyler Vakıfbank kredi çekme yaş sınırını karşılamaktadır. Vakıfbank, 80 yaşa kadar kredi vermektedir. 80 yaşını geçmiş bireylerin kredi alma imkânı bulunmamaktadır. 

İş Bankası Kredi Çekme Yaş Sınırı Ne Kadar? 

18 yaşını doldurup reşit olan her bireyin kredi için başvurma imkânı bulunuyor. Düzenli gelir belgesi, kredi notunun yüksek olması gibi durumlarda ihtiyaç kredisi veriliyor. 

Garanti Bankası Kredi Yaş Sınırı Kaç? 

Taşıt kredisi başta olmak üzere Garanti Bankası, 18 yaşını dolduran ve Türk vatandaşı olan bireylere uygun şartları taşıdığı müddetçe kredi vermektedir. 

Akbank Kredi Yaş Sınırı Kaçtır? 

Kredi çekme yaşı Akbank için en az 18 olarak belirleniyor. Kredi alma ve ödeme noktasında olumsuzluk taşımayan bireylere kredi verilmektedir.

İLGİLİ HABERLER